25. veebruar 1998 kell 22:00

Aktsiate hinnad tõusid veidi

Vabariigi 80. aastapäeva tähistamine andis turuosalistele positiivse laengu ja börs liikus eile vaikselt üles. Rahulikus kauplemises (börsisüsteemi päevakäive ulatus veidi üle 50 mln kr taseme) tegi 19 enamkaubeldava aktsia sulgemishinna baasil arvutatav ÄP indeks 1,12protsendise tõusu ja lõpetas päeva 666,11 punkti tasemel. Enamik aktsiaid jäi päevaga plussi, vaid viie aktsia hind langes.

Tagasihoidlikus kauplemises ulatus üle 10 mln kr taseme eile vaid kahe aktsia päevakäive. Tavapäraselt enimkaubeldud oli Hansapanga aktsia ebaharilikult väikese, 17,9 mln kroonise käibega. Mitme suuremahulise tehingu toel võttis käibe edetabelis teise positsiooni viimastel päevadel investorite huvikeskmesse tõusnud Norma aktsia -- päevakäive 13,4 mln kr.

Eilne suurim tõusja oli turvafirma ESS aktsia, mille hind kerkis elavas kauplemises (käive 1,41 mln kr) päevaga 21,4%, 85 kr tasemele. Tähelepanu ESSi aktsia vastu tõstis Eesti Valvekoondise erastamise võitnud pakkumise avalikustamine eile ja eeskätt kuulujutud ESSist kui kindlast võitjast. ESS jäi Valvekoondisest siiski ilma ja ilmselt hind täna langeb.

Hetkel kuum