27. aprill 1998 kell 22:00

ETFC ekspordi 2,5kordne kasv

ETFC Grupi müügikoordinaatori Meelis Randmaa sõnul vähenes aasta jooksul Venemaa osatähtsus ekspordipartnerina 80 protsendilt 60 protsendile. «Kuigi mahuliselt eksport Venemaale suureneb, kahaneb siiski selle maa osatähtsus partnerina,» ütles Randmaa. «Venemaale müüa on väga tulus, kui siiski riskantne.»

Randmaa sõnul suureneb edaspidi Ukraina osatähtsus. Ta nimetas Ukraina põhieelisena vabakaubandusleppeid ja turu suurust.

Aastaga on Ukraina tähtsus kasvanud kolmelt protsendilt 17 protsendile. Randmaa sõnul on Ukraina Rakvere lihakombinaadi, Kalevi ja Hiiu Kaluri tähtsaim ekspordipartner.

ETFC Grupi ettevõtted eksportisid kolme kuuga toodangut 250 miljoni krooni eest, eksport andis kolmandiku grupi käibest. Selle aasta ekspordikäibeks prognoosib ETFC umbes 800 miljonit krooni.

ETFC Grupi esimese kolme kuu käive oli 915 miljonit krooni, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud üle kahe korra. ETFC Grupi juhatuse esimees Ants Laos märkis pressiteates, et käibe kasvu saavutas grupp ekspordimahu suurenemise, mitte siseturul nõrgemate väljatõrjumisega.

Selleks aastaks prognoosib ETFC 4,5 miljardi kroonist käivet ja puhaskasumit 170 miljonit krooni.

ETFC ettevõtete eelmise aasta kogukäive oli kolm miljardit krooni ja kasum 40 miljonit krooni. Gruppi kuulub aprilli seisuga 30 ettevõtet, nende seas näiteks Rakvere lihakombinaat, Kalev, Tallinna piimatööstus ja Hiiu Kalur.

Hetkel kuum