• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valgus pakub erinevaid võimalusi

  Igal lambil on oma sihipärane kasutusala. Valgus loob meeleolu ja aitab sellel, mida näidata tahetakse, mõjule pääseda. Samas võib valgustusega varjata ka seda, mida näidata ei taheta. Või siis aitab valgustus tähelepanu tõmmata.
  Lambi värviedastusest sõltub, millisena paistavad värvid valgustatavas ruumis.
  Asjatundlikule ruumikujundusele võib sobivalt valitud valgusega palju juurde anda. Samas võib läbimõtlematu valguslahendus anda pettumust valmistava tulemuse.
  Nagu tavaliselt, mõjutab valgustiostu otsust hind. Ent valgusti hinda võiks arvestada kogu tema eluea peale, arvestades seejuures lambi tehniliste parameetritega, sest igasse valgustisse iga lamp ei sobi. Kui valida vaid hinna ja väliskuju järgi, võib tabada ostjat ebameeldiv üllatus. Lambi vahetamine võib aga kalliks osutuda. Eriti kui neid on palju, nagu büroodes sageli.
  Valgustisse ei tohi panna suuremat lampi, kui MAX-märkega lubatud, sest valgusti ülekuumenemine võib osutuda tuleohtlikuks.
  Küll võib spetsialistiga konsulteerida, et valgustis võimalusel kasutada samaväärse suurusega päevavalgus- või säästulampi.
  Eriotstarbeks on saada ka pikaealisi hõõglampe, tööeaga 5000--10 000 krooni. Need annavad sama võimsuse juures aga vähem valgust, st nende valgusviljakus on väiksem. Kui pikaealise lambi vajalikkuses on veendutud, tuleks eelistada pisiluminofoore.
  Peale hõõg- ning päevavalguslambi võib kasutada ka mattlampi, mis hajutab valguse ja ei pimesta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.