Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ebaõnnestunud kaubamärk vähendab meiereide müüki

  «Venelaste jaoks on Balti riigid endiselt üks Pribaltika ja Läti kriisi tõttu ei lähe seal ka meie kaubad,» ütles Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Aivar Pärgmäe.
  Tema sõnul ei arenda Ühinenud Meiereid Pribaltika kaubamärki enam edasi, vaid võtab selle asemel kasutusele uued kaubamärgid ning paneb rõhu ka praegu Venemaal müüdava Fermeri kaubamärgi arendamisele. Pribaltika märgi all müüb Ühinenud Meiereid Venemaal hapukoort, võisegusid ja keefiri.
  Teise põhjusena, miks müük Venemaale vähenes, nimetas Pärgmäe tollisüsteemi muutumist. Veebruarist alates arvestatakse piimatoodetele tollimaksu kauba koguse, mitte hinna järgi, nagu seni. Tolli arvestamine kauba hinnast lähtuvalt võimaldas tööstustel ja nende partneritel kõrgetest maksudest kõrvale hiilida kaupa odavamaks deklareerides.
  Tollimaksu suurenemise tõttu tõusid Venemaal Eesti piimatoodete hinnad ja vähenesid Eesti töötlejate kasumid. Mitmed piimatöösturid on kinnitanud, et varem teenisid nad 95 protsenti kasumist just Venemaa ekspordist.
  Aivar Pärgmäe sõnul teenis Ühinenud Meiereid 80 protsenti esimese kvartali kasumist ekspordist teistesse Balti riikidesse ja kolmandatesse maadesse, kuid mitte Venemaale müügist.
  Ta prognoosis, et müük Venemaale väheneb suvel veelgi. «Neil pole arenenud külmamajandust, samuti suurenevad suvel Venemaa enda tööstuste toodangumahud,» ütles Pärgmäe.
  Ühinenud Meiereide müük idaturul jäi tänavu esimeses kvartalis kolmandiku võrra prognoositust väiksemaks.
  Ühinenud Meiereide eelmise aasta kasum ja käive olid vastavalt 35 miljonit ja 1,5 miljardit krooni. Kontsern töötleb ligi 40 protsenti Eestis toodetavast piimast. Ühinenud Meiereidesse kuuluvad Mulgi Meier, Paide piimakombinaat, Põlva Piim ja Pärnu Topmilk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.