6. mai 1998 kell 22:00

Kardinad päästavad tööl pimestavast päikesevalgusest

Kevad on käes ja üha tihedamini märkad, kuidas päike paistab su töölauale, sundides silmi kissitama.

Aknakatteid valides tuleb jälgida kogu interjööri stiili. Kardinatele büroos ei kehti kindlaid reegleid, kuid tuleb arvestada, et kontoris on tavaliselt asjalik õhkkond. Samas on kardinate stiil just see, millega on võimalik anda toale mõnusat pehmust -- kui see eesmärgiks seada.

Kaasaegsetes interjöörides võiks terve või poole akna laiuseid tekstiilpaneele siinidel jooksutada ja nii erinevaid värvilaike tekitada.

Loomulikult on meile juba tuntumad ribikardinad, püstlamellid ja rulood, mida kõiki on võimalik valida paljudest materjalidest. Eriti hea lahenduse annavad perforeeritud ribi- või lamellkardinad, mis jätavad alles kogu väljavaate, kuid takistavad liigse päikese sissetungimist. Uudsete materjalidena võiks kasutadagi mitmesuguseid läbipaistvaid ja poolläbipaistvaid võrk- ja söövitatud kangaid.

Toonidest kasutatakse kindlasti looduslikke toone. Moes on ka pehmed vanutatud toonid. Samas on alati võimalik ruumi värskendada efektsete, puhastes toonides aknakatetega. Kuigi viimaste puhul tuleb eriti arvestada tugevate toonide võimalike mõjudega ruumis töötajatele. Pehmed, soojad toonid, mis toovad ruumi päikesepaistet, on vajalikud kindlasti sinna, kus seda napib, kargemad vastupidi päikesepoolsemasse külge.

Hetkel kuum