Tütarettevõtte dividendidest

11. mai 1998, 00:00

Tulumaksuseaduse (TMS) § 9 lg 2 p 6 alusel ei ole TMS § 32 järgi maksustatud dividendid saaja tuluna maksustatavad. Ettevõtted, mis on aasta jooksul dividende saanud, vähendavad dividendide võrra oma maksustatavat tulu tuludeklaratsiooni kasumi vähendamise real.

Käsitlus on erinev juhul, kui tegu on tütarettevõttega, mille osas rakendatakse kapitaliosaluse meetodit. Säärasel juhul ei ole dividendide puhul tegu raamatupidamisliku tuluga, sest dividende kirjendatakse läbi investeeringu vähendamise.

Kuna raamatupidamislikku tulu ei tekkinud, ei saa dividende tuludeklaratsioonis maksustatavast tulust maha arvata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing