• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äriregister lubab mitut Canonit

  Canoni kaubamärk on kaitstud Eesti patendiametis 1993. aastast korporatsiooni Canon Kapushiki Kaisha taotlusel.
  Canoni korporatsiooni esindaja, advokaadibüroo Tark & CO advokaadi Toomas Taube sõnul rikuti Canon-Controli registrisse kandmisega nii äriseadustikku kui kaubamärgiseaduse sätteid, sest ärinimes on kasutatud seadusega kaitstud kaubamärgis sisalduvat nime ilma omaniku nõusolekuta.
  Kandeotsuse kinnitanud kohtunik Maili Tartu tunnistas, et kandeotsusele on ta alla kirjutanud. Kommentaaridest Tartu keeldus.
  Taube ütles, et isegi KTK Overall, kes on Eestis Canoni autoriseeritud edasimüüja, ei tohi kasutada oma nimes tähist Canon. Selleks on õigus ainult Canoni korporatsiooni tütarfirmadel, Eestis ühtegi säärast ettevõtet pole. Pealegi kattuvad Canon-Controli tegevusalad Canoni emafirma omadega. Apellatsioon äriregistri otsuse peale on Tallinna ringkonnakohtusse esitatud, lisas Taube.
  KTK Overalli presidendi Andres Haameri sõnul kuulub Canon-Control Toivo Vaherile, kes kunagi töötas Overalli volitusel Canoni toodete edasimüüjana. Seega pidi Vaher teadma, et Canoni kaubamärki ta kasutada ei tohi, märkis Haamer.
  Vaheri sõnul ei kahjusta Canon-Control Canoni kaubamärgi mainet ja kõik kliendid on väga rahul. Overall proovib alati kõik konkurendid välja süüa, nüüd on ta siis Canon-Controli kallal, lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.