13. mai 1998 kell 22:00

Äriregister lubab mitut Canonit

Canoni kaubamärk on kaitstud Eesti patendiametis 1993. aastast korporatsiooni Canon Kapushiki Kaisha taotlusel.

Canoni korporatsiooni esindaja, advokaadibüroo Tark & CO advokaadi Toomas Taube sõnul rikuti Canon-Controli registrisse kandmisega nii äriseadustikku kui kaubamärgiseaduse sätteid, sest ärinimes on kasutatud seadusega kaitstud kaubamärgis sisalduvat nime ilma omaniku nõusolekuta.

Kandeotsuse kinnitanud kohtunik Maili Tartu tunnistas, et kandeotsusele on ta alla kirjutanud. Kommentaaridest Tartu keeldus.

Taube ütles, et isegi KTK Overall, kes on Eestis Canoni autoriseeritud edasimüüja, ei tohi kasutada oma nimes tähist Canon. Selleks on õigus ainult Canoni korporatsiooni tütarfirmadel, Eestis ühtegi säärast ettevõtet pole. Pealegi kattuvad Canon-Controli tegevusalad Canoni emafirma omadega. Apellatsioon äriregistri otsuse peale on Tallinna ringkonnakohtusse esitatud, lisas Taube.

KTK Overalli presidendi Andres Haameri sõnul kuulub Canon-Control Toivo Vaherile, kes kunagi töötas Overalli volitusel Canoni toodete edasimüüjana. Seega pidi Vaher teadma, et Canoni kaubamärki ta kasutada ei tohi, märkis Haamer.

Vaheri sõnul ei kahjusta Canon-Control Canoni kaubamärgi mainet ja kõik kliendid on väga rahul. Overall proovib alati kõik konkurendid välja süüa, nüüd on ta siis Canon-Controli kallal, lisas ta.

Hetkel kuum