• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intressitõus toetas RTSi

  Riia börsi kauplemiskäive kasvas teisipäeval, kuid jäi sellest hoolimata nigelaks isegi viimase aja alanenud standardite järgi. Põhiliselt kaubeldi Unibanka aktsiatega, mille käive moodustas börsi kogukäibest 69%. Unibanka oli ka suurimate langejate seas, kaotades 12 santiimi. Balti turgudest oli Riia eile suurimaks kaotajaks, RICI langes 4,87%.
  Kartustest hoolimata püsisid aktsiate hinnad Vilniuse börsil teisipäeval suhteliselt stabiilsetena. Põhinimekirja tööstusaktsiad liikusid napilt üles, kuna pangaaktsiad jätkasid nappi langust. Litin langes 0,19% võrra 883,95 punktini, Litin-A isegi tõusis pisut. A-nimekirjas oli investorite huvi kõrge Leedu Energia, Leedu Gaasi ja Leedu Kindlustuse vastu, kauplemiskäibelt oli Energia taas tugevaim. Hinnad püsisid kõigil suurfirmadel stabiilsed, ehkki turuvälistes tehingutes liikusid Leedu Energia aktsiad turuhinnast madalamalt.
  RTS liikus eile ligi 4% üles pärast seda, kui Venemaa keskpank teatas intressimäärade tõstmisest ligi 50%ni ehk kõrgeimale tasemele 1996. aasta detsembrist saadik. Kauplemine on koondunud vaid likviidsematesse aktsiatesse. Kommunistide järjekordne katse rünnata Jeltsinit võib täna turu uuesti alla lüüa, kuid mõju ei tohiks olla suur -- selliseid katseid on piisavalt nähtud. Praegune väga ebastabiilne õhkkond võib uudise mõju muidugi mõnevõrra võimendada. Uus intressitõus kindlustab rubla ning mõjub seega stabiliseerivalt, kuid näitab ühtlasi, et keskpanga soov intressimäärasid aasta lõpuks veelgi alandada on ebaõnnestunud ning see mõjub pikemas perspektiivis aktsiahindadele vaid halvasti. Kiiret tõusu praeguselt tasemelt see prognoosida ei luba.
  USA turud jätkasid esmaspäeval langust, oodates Fedi istungit. Indoneesia ja Vene probleemid mõjutasid teisigi arenevaid turge, Microsofti ootavad Gatesi sõnul suured kohtukulud ning tagajärjeks oligi tagasihoidliku käibega päev ning nõrgad hinnad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.