Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intressitõus toetas RTSi

  Riia börsi kauplemiskäive kasvas teisipäeval, kuid jäi sellest hoolimata nigelaks isegi viimase aja alanenud standardite järgi. Põhiliselt kaubeldi Unibanka aktsiatega, mille käive moodustas börsi kogukäibest 69%. Unibanka oli ka suurimate langejate seas, kaotades 12 santiimi. Balti turgudest oli Riia eile suurimaks kaotajaks, RICI langes 4,87%.
  Kartustest hoolimata püsisid aktsiate hinnad Vilniuse börsil teisipäeval suhteliselt stabiilsetena. Põhinimekirja tööstusaktsiad liikusid napilt üles, kuna pangaaktsiad jätkasid nappi langust. Litin langes 0,19% võrra 883,95 punktini, Litin-A isegi tõusis pisut. A-nimekirjas oli investorite huvi kõrge Leedu Energia, Leedu Gaasi ja Leedu Kindlustuse vastu, kauplemiskäibelt oli Energia taas tugevaim. Hinnad püsisid kõigil suurfirmadel stabiilsed, ehkki turuvälistes tehingutes liikusid Leedu Energia aktsiad turuhinnast madalamalt.
  RTS liikus eile ligi 4% üles pärast seda, kui Venemaa keskpank teatas intressimäärade tõstmisest ligi 50%ni ehk kõrgeimale tasemele 1996. aasta detsembrist saadik. Kauplemine on koondunud vaid likviidsematesse aktsiatesse. Kommunistide järjekordne katse rünnata Jeltsinit võib täna turu uuesti alla lüüa, kuid mõju ei tohiks olla suur -- selliseid katseid on piisavalt nähtud. Praegune väga ebastabiilne õhkkond võib uudise mõju muidugi mõnevõrra võimendada. Uus intressitõus kindlustab rubla ning mõjub seega stabiliseerivalt, kuid näitab ühtlasi, et keskpanga soov intressimäärasid aasta lõpuks veelgi alandada on ebaõnnestunud ning see mõjub pikemas perspektiivis aktsiahindadele vaid halvasti. Kiiret tõusu praeguselt tasemelt see prognoosida ei luba.
  USA turud jätkasid esmaspäeval langust, oodates Fedi istungit. Indoneesia ja Vene probleemid mõjutasid teisigi arenevaid turge, Microsofti ootavad Gatesi sõnul suured kohtukulud ning tagajärjeks oligi tagasihoidliku käibega päev ning nõrgad hinnad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Tallinna Sadama kaubamaht vähenes 20%
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.