• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Langus Tallinna börsil jätkus

  Langusmeeleolu Tallinna börsil viis eile aktsiate hinnad taas järsult allapoole. ÄP indeks langes keskpärase kauplemisaktiivsuse juures 5,11%, 574,90 punktile.
  Eile ulatus börsi ja vabaturu päevakäive 32,61 mln kroonini. Oma jälje on bärsi käibele kindlasti jätnud esmaspäevast käivitunud uus tehingute registreerimise kord, millega püütakse statistikast elimineerida ühe ja sama tehingu mitmekordne kirjendamine. On väidetud, et kuni pool varasemast käibest võis tulla tehingute mitmekordsest arvestamisest.
  Börsisüsteemis tervikuna suutis eile plusspoolele jääda vaid üks aktsia -- Saku õlletehase aktsia hind kerkis päevaga 3,03%, 34 kroonile. Suurima kukkumise tegi aga Norma aktsia, mille hind langes 1,95 mln kroonise käibe juures 17,14%, 58 kroonile. Norma aktsia puhul saab 2/3 12 kroonisest kukkumisest ehk 8 kr kanda realiseerunud dividendimakse arvele.
  Maaklerite kommentaarides kajasid peaasjalikult pessimistlikud noodid. Turu edasise liikumise võtmeks on pangad. Investorite usaldus on aga pankade vastu kadunud -- ühinemised tekitavad ebakindlust, kasumid on väikesed ja kiiret paranemist ses osas pole oodata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.