19. mai 1998 kell 22:00

Langus Tallinna börsil jätkus

Langusmeeleolu Tallinna börsil viis eile aktsiate hinnad taas järsult allapoole. ÄP indeks langes keskpärase kauplemisaktiivsuse juures 5,11%, 574,90 punktile.

Eile ulatus börsi ja vabaturu päevakäive 32,61 mln kroonini. Oma jälje on bärsi käibele kindlasti jätnud esmaspäevast käivitunud uus tehingute registreerimise kord, millega püütakse statistikast elimineerida ühe ja sama tehingu mitmekordne kirjendamine. On väidetud, et kuni pool varasemast käibest võis tulla tehingute mitmekordsest arvestamisest.

Börsisüsteemis tervikuna suutis eile plusspoolele jääda vaid üks aktsia -- Saku õlletehase aktsia hind kerkis päevaga 3,03%, 34 kroonile. Suurima kukkumise tegi aga Norma aktsia, mille hind langes 1,95 mln kroonise käibe juures 17,14%, 58 kroonile. Norma aktsia puhul saab 2/3 12 kroonisest kukkumisest ehk 8 kr kanda realiseerunud dividendimakse arvele.

Maaklerite kommentaarides kajasid peaasjalikult pessimistlikud noodid. Turu edasise liikumise võtmeks on pangad. Investorite usaldus on aga pankade vastu kadunud -- ühinemised tekitavad ebakindlust, kasumid on väikesed ja kiiret paranemist ses osas pole oodata.

Hetkel kuum