Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigiressursi keskus sattus kriitika alla

  Olulised puudused fikseeriti Riigiressursi Keskuse RE majandustegevuses juba neli aastat tagasi, kuid midagi pole muutunud, ütles riigikontrolli peakontrolör Rein Randma. «Raha on loobitud nelja tuule poole,» sõnas ta.
  Randma sõnul on jätkunud väljamaksed mitteusaldusväärseile äripartnereile, antud laenuks riigireservi vahendeid, makstud preemiaid ja aastahüvitusi, ehkki ettevõte oli kahjumis, lastud pooltühjalt seista laokompleksidel.
  1996. a lõpetas RK auditi põhjal 4,1 mln kroonise kahjumiga, mullu oli ettevõtte kasum 756 000 krooni.
  Riigiressursi keskus on Randma sõnul enda käsutusse saanud riigireservi varasid arvestuslikult 24 mln krooni eest. Need peaksid kuuluma hoopis majandusministeeriumi alluvuses tegutsevale julgeolekuvaru fondile. Riigiressursi keskus on seda vara müünud ja jätnud ka müügitulu endale, ütles Randma.
  Samal ajal on valitsus andnud korralduse luua Eestis vedelkütuse julgeolekuvaru 90 päeva tarbimise ulatuses, rääkis Randma. «Selle maksumus oleks kolossaalne, üle miljardi krooni,» lisas ta.
  Valitsus nägi ette varude soetamise kahe päeva jooksul, kuid sedagi pole rahapuudusel täidetud.
  Pääskülas on riigiressursi keskusel renoveeritud büroohoone ja avar kauplus, kus müüakse riigireservi kaupa ja toiduaineid. Randma sõnul tuleks see kauplus erastada. «Miks peaks riigi valduses olema hulgikaubandusfirma,» põhjendas ta.
  Riigiressursi keskuse peadirektori Hillar Rubeni sõnul on riigikontrolli tegevus vaid ajaraiskamine. Ta ütles, et riigikontroll on keskust kontrollinud juba viis korda ja iga kord ühtemoodi.
  «Kogu aeg käib üks hämamine,» sõnas Ruben. «Pangu siis uus mees mu asemele, kui nii ei kõlba.» Majandusministrid ja kantsler Margus Leivo ei ole tema kinnitusel asutusele midagi ette heitnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.