21. mai 1998 kell 22:00

Näpunäiteid küllakutse lugemiseks

Külalise kohustus on kutse põhjalikult läbi lugeda. Heaks tooniks on alati jälgida kutsuja soove (anda teada oma osalemisest või mitteosalemisest, saabuda soovitud kellaajal, osaleda üksi või koos kaaslasega, rõivastuda vastavalt pererahva soovile). Juhul kui pärast kutse läbilugemist jääb midagi arusaamatuks (kas kingitus ja lilled kaasa võtta või kutsel ei ole märgitud rõivastust), helistage kutsujale ja küsige, mida ta soovitab.

Märge kutsel

- R.S.V.P. (lühend prantsuse keelest) Repondez s'il vous plait- -- vastake palun.

- P.V. (eesti keeles) -- palun vastake.

- V.P. (eesti keeles) -- vastake palun.

- Palume teatada äraütlemisel.

Nimetatud väljendid tähendavad vaid üht: külalisel on palutud anda teada oma otsusest osaleda või mitte osaleda üritusel. Vastamine on hästi kasvatatud külalise kohustus. Juhul kui on lisatud kuupäev, siis palub kutsuja oma otsuse langetada märgitud päevaks.

Märge riietuse kohta on tavaliselt meesterahva rõivastust reglementeeriv. Daam rõivastub vastavalt abikaasa rõivastusele. Daamide rõivastus tuuakse välja erandkorras juhul, kui see erineb tavapärasest.

Päevase ürituse puhul riietust tavaliselt kutsele ei kirjutata. Tööpäeva ulatuses toimuvatel üritustel kantakse korrektset igapäevarõivastust.

Õhtuste ürituste puhul määrab rõivastuse kutsuja, sest ainult tema teab, millised on võrdsed võimalused kõigile kutsututele.

Kutsuja soovi ei ignoreerita. Ei ole sobilik rõivastuda paremini kui pererahvas. juhul kui õhtuse ürituse kutsel ei ole märget rõivastuse kohta, valige tume ülikond.

Korrektne on kutse üritusele kaasa võtta, et vajadusel see esitada.

Hetkel kuum