• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kommest Auto avab Riias autosalongi

  «Minu teada on meie hoone Riias esimene, mis on ehitatud spetsiaalselt autosalongiks,» rääkis Kommest Auto juhataja Toomas Rüütmann. Tema sõnul ostis Kommest eelmise aasta suvel Riia kesklinna lähedale 4900 m² suuruse krundi, makstes selle eest 600 000 krooni.
  Uues hoones on autosalong, kiir- ning üldteenindus. Hoone ehitas ASi EMV Läti tütarettevõte EMV Latvia.
  Sada protsenti Kommest Autole kuuluv Läti tütarfirma Lauva Auto registreeriti eelmise aasta veebruaris, müüki alustati mullu maikuus. Eelmisel aastal müüs Lauva Auto Lätis 101 autot.
  Tänavu plaanib Lauva Auto müüa Lätis umbes 400 autot. Järgmisel aastal plaanime avada teenindus- ja müügipunkti veel kolmes Läti suuremas linnas, selleks otsime kohalikest ettevõtjatest diilereid, rääkis Rüütmann.
  Kommest Auto eelmise aasta käive oli 200 miljonit ja puhaskasum 3,5 miljonit krooni. Tänavune käibeprognoos on 250 miljonit krooni.
  Eesti automüügifirmadest tegutseb Balti riikides Toyotasid müüv AS Amserv Grupp, kellele kuulub 70 protsenti Läti edasimüügifirmast MSR Auto. MSR Autol on Riias oma autokeskus.
  Hondade Soome maaletoojale Veho OY kuuluv Leedu firma on koos ASiga Veho Eesti müünud Leedus Hondasid renditud pinnal ligi kaks aastat.
  Eelmisel nädalal anti Estautale Honda autode maaletoomise õigus Leedus. Veho Eesti, Estauta ja Hondade maaletooja Lätis MDL Motors töötavad ühiselt välja Hondade müügi- ja hinnapoliitikat, laomajandust ja reklaamistrateegiat Balti riikides.
  AS Nissan Balti on Nissani autode maaletooja Balti riikides. Eestis, Lätis ja Leedus tegutseb kokku 12 Nissanite diilerit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.