• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goldman Sachs siirdub New Yorgi börsile

  27 aasta jooksul on Goldman Sachs üritanud seitse korda börsile minna, kuid iga kord on enamik aktsionäre sellele vastu seisnud. Nüüd lõpuks otsustas Goldman Sachsi kuueliikmeline direktsioon, toetudes 189 partnerist enamiku nõusolekule, et umbes 30 mld dollarise väärtusega investeerimispank viiakse sügisest börsile ja avalikku müüki läheb 10-15% aktsiatest.
  Osa analüütikuid näeb selles sammus Goldman Sachsi soovi elavdada oma tegevust ja laiendada end teiste pankade ostmise teel, mis muutub hõlpsamaks pärast New Yorgi börsil noteerimist. Teised arvavad, et nüüd, kus panga kasumid on maksimaalsed, loodavad partnerid saada osa oma aktsiate müügist parimat tulu.
  Goldman Sachs on Wall Streeti tõeline kuningas ja ühtlasi viimane partnerettevõte, sest panga rentaablus ületab konkurentide oma tervelt kaks korda. Mullu teenis Goldman Sachs 3 mld dollarit. Oma 127aastase ajaloo jooksul on pank loonud 6,3 mld dollarise omakapitali.
  Finantsmaailmas on Goldman Sachsi partneriks olemist peetud ülimalt kasulikuks ja seepärast pole ime, et 189 partnerit, kellele kuulub 80% Goldman Sachsi aktsiaid, teenivad selle börsile viimiselt head raha. Vanemad partnerite hulka kuuluvad firma juhid Henry Paulson ja Jon Corzine saavad kumbki ca 1,8--2,16 mld Eesti krooni, nooremad veidi vähem -- 720--1000 mln krooni.
  Seoses huvi suurenemisega Skandinaavia vastu on Goldman Sachs otsustanud lähiajal avada pangakontori Stockholmis. Viimasel ajal on Goldman Sachs nõustanud suuri Põhjala firmade ühinemistehinguid, näiteks metsatööstusfirmade Stora ja Enso liitumist. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Suurest perest kallite autodeni: eksperdid paljastavad oma suurimad rahalised eksimused
Financial Timesi eksperdid paljastasid, missugused olid nende suurimad rahalised ebaõnnestumised.
Financial Timesi eksperdid paljastasid, missugused olid nende suurimad rahalised ebaõnnestumised.