16. juuni 1998 kell 22:00

LITIN lõpetas life low 'l

Riia börsi indeks RICI langes eile 0,39 protsendi võrra 362,71 punktini, kuigi põhinimekirja aktsiate hulgas oli tõusjaid langejatest enam. Börsi käive oli 145 000 latti, millest kaks kolmandikku tuli Unibanka arvele. Viimane tõusis pärast esmaspäevast langemist Eesti börsikrahhi järgsele tasemele taas ning lõpetas päeva 2,03 latil. Juhtivate aktsiate hulgast tõusid veel Daugavpils, Riia laevaremonditehas, Riia transpordilaevastik, Riia Kommertspank ja Hansapank.

Vilniuse börs liikus endiselt ilma kindla suunata. LITIN-A indeks jäi praktiliselt samale tasemele, mis päev varem, põhinimekirja indeks LITIN aga kukkus 3,31 protsenti kõigi aegade madalaimale tasemele (788,36 punkti). Hermise keskmine hind langes tugeva kauplemise käigus (käive oli 452 000 litti) 152,84 litini. Aprillist saadik on panga aktsia kaotanud juba kolmandiku oma väärtusest.

Venemaa tõusis eile pärast teadet, et rahvusvahelise valuutafondi delegatsioon on saabumas Moskvasse arutama erakorralise finantsabi andmist, kiirelt üles. RTS-indeksi 4,15protsendilist tõusu seletab osaliselt õhuke volatiile ja spekulatiivne turg. Ühendatud Energiasüsteemid kukkus hommikul üle 5 protsendi, aga lõpetas päeva ikkagi pluss 9,32ga.

Möödunud nädala lõpul sai selgeks, et Aasia kriis pole kaugeltki lõppenud ning hullem võib veel ees olla. See tõdemus viis esmaspäeval aktsiate hinnad alla -- Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 207,01 punkti ehk 2,34 protsendi võrra 8627,93 punktini. Nasdaqi üldindeks langes 1,6 protsenti 1715,75-ni. Negatiivsete uudisetega alustas börsipäeva Minnesota kaevanduskompanii 3M, kes teatas kompanii teise kvartali kasumi langemisest prognoositust madalamale. Aasia kriis ning dollari kursi tugevnemine on põhjustanud juba mitme suurkorporatsiooni kasuminäitajate langust. Eilset päeva alustasid juhtivad aktsiad New Yorgi börsil kerge tõusuga.

Hetkel kuum