12. juuli 1998 kell 22:00

Astuti esimene samm

Möödunud nädala neljapäeval müüs Meediakorpi omanik Hans H. Luik poole oma firma aktsiatest Bonnieride perekonnale kuuluvale Marieberg Ab-le. Tehingu hinda ei ole avalikustatud, kuid mitmetel hinnangutel võib see olla 100--200 miljonit krooni.

Bonnier Group kontrollib 27% Rootsi päevalehtede turust. Poolte Meedikorpi aktsiate ostmisega tugevdavad Bonnierid oma positsioone ka Eestis.

Neljapäeval sõlmitud lepingule eelnesid kaks aastat kestnud kõnelused.

Läbirääkimised said uut hoogu, kui Luik sai teada Postimehe kavast laiendada aktsiakapitali ja kaasata omanikeringi Norra meediafirma Schibsted.

Äripäeva kolumnist ja ASi Pressinvest juhatuse esimees Margus Mets, kirjutas oma Äripäeva maikuu kommentaaris, et Luik tegi Postimehe juhile Mart Kadastikule ettepaneku loobuda koostööst norralastega, ühendada Postimees ja Meediakorp ning viia uue firma aktsiad börsile. Pärast Kadastiku eitavat vastust taasalustas Luik läbirääkimised rootslastega.

Vaatamata osapoolte vastupidistele kinnitustele prognoosib Äripäev, et Marieberg omandab ka ülejäänud Meediakorpi aktsiad. Kas kahe või nelja aasta pärast, seda on raske prognoosida, kuid on vähetõenäoline, et Marieberg lepib nii väikese osalusega Meediakorpis.

Neljapäeval sõlmitud lepinguga astuti esimene samm Eesti Päevalehe omandamise poole.

Hetkel kuum