• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Astuti esimene samm

  Möödunud nädala neljapäeval müüs Meediakorpi omanik Hans H. Luik poole oma firma aktsiatest Bonnieride perekonnale kuuluvale Marieberg Ab-le. Tehingu hinda ei ole avalikustatud, kuid mitmetel hinnangutel võib see olla 100--200 miljonit krooni.
  Bonnier Group kontrollib 27% Rootsi päevalehtede turust. Poolte Meedikorpi aktsiate ostmisega tugevdavad Bonnierid oma positsioone ka Eestis.
  Neljapäeval sõlmitud lepingule eelnesid kaks aastat kestnud kõnelused.
  Läbirääkimised said uut hoogu, kui Luik sai teada Postimehe kavast laiendada aktsiakapitali ja kaasata omanikeringi Norra meediafirma Schibsted.
  Äripäeva kolumnist ja ASi Pressinvest juhatuse esimees Margus Mets, kirjutas oma Äripäeva maikuu kommentaaris, et Luik tegi Postimehe juhile Mart Kadastikule ettepaneku loobuda koostööst norralastega, ühendada Postimees ja Meediakorp ning viia uue firma aktsiad börsile. Pärast Kadastiku eitavat vastust taasalustas Luik läbirääkimised rootslastega.
  Vaatamata osapoolte vastupidistele kinnitustele prognoosib Äripäev, et Marieberg omandab ka ülejäänud Meediakorpi aktsiad. Kas kahe või nelja aasta pärast, seda on raske prognoosida, kuid on vähetõenäoline, et Marieberg lepib nii väikese osalusega Meediakorpis.
  Neljapäeval sõlmitud lepinguga astuti esimene samm Eesti Päevalehe omandamise poole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.