Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Levicom on jännis võlakirjadega

  Võlakirjad pole eriti atraktiivsed, sest keegi pole nõus igavikuks raha laenama, ütles eile Ülo Kallas Hansapanga intressitoodete osakonnast. Tema hinnangul võis osa emissioonist osta Tallinna Pank, kes emissiooni korraldas.
  «Kui võlakirjade tähtaeg oleks aasta, ka siis poleks huvi suur,» märkis Kallas. Ta lisas, et tema isiklikult ei investeeriks Levicomi võlakirjadesse.
  Levicom emiteeris eelmisel nädalal ligi 108 miljoni krooni eest tähtajatuid võlakirju intressiga 25 protsenti, et refinantseerida eelmist, selle aasta veebruaris korraldatud 90 miljoni krooni suurust võlakirjaemissiooni.
  Levicomi suhtekorraldaja Gunnar Paal ütles, et ta ei saa öelda, kas Levicom on raskustes. «Me plaanime praegu suunatud aktsiaemissiooni ning peame selles vallas läbirääkimisi. Konfidentsiaalsusnõudest tulenevalt ei saa ma midagi täpsemat öelda,» rääkis Paal.
  Paal tunnistas, et ükski Levicomi firma pole kasumisse jõudnud. «See on telekommunikatsiooniäris normaalne, et enne tuleb palju investeerida, siis hakkab ka kasum tulema,» ütles ta. Samas ei saanud ta konfidentsiaalsusnõudest tulenevalt öelda, millal Levicom kavatseb kasumit saama hakata.
  Paal ütles, et kui ettevõte lahendab aktsiaemissiooniga seotud probleemid, saab ka võlakirjad tagasi osta
  Veebruaris emiteeris Levicom võlakirju mahus 90 miljonit krooni samuti eelmiste laenude tagasimaksmiseks.
  Tookord, eelmise emissiooni järel ütles Hansapanga intressitoodete osakonna juhataja Erkki Raasuke, et Levicom ei sobi kommertspaberite turule, sest firmal pole korralikku bilanssi.
  Pärast eelmist emissiooni ütles Tallinna Panga raha- ja kapitaliturgude osakonna juhataja Alo Alunurm, et emissioon müüdi maha kohalikele investoritele. Päev hiljem selgus, et 24 protsenti emissioonist ostis Tallinna Pank.
  Tallinna Panga avalike suhete juht Eero Raun oli eile napisõnaline, tunnistades vaid, et emissioon on läbi viidud.
  Ülo Kallase hinnangul ei saanud Tallinna Pank osta kogu emissiooni, sest selleks pole neil lihtsalt raha. «Kuid 24 protsenti, nagu ka eelmine kord, võisid nad küll osta,» nentis Kallas.
  Levicomi eelmise aasta konsolideeritud käive oli 175--180 miljonit ning planeeritud kahjum 50 miljoni krooni ringis. Kahjumist põhiosa andis Levicomi tütarfirma Q GSM.
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
DelfinGroup plaanib maksta esimese kvartali eest dividendi
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Raadiohommikus: Võrumaa, Rootsi ja kaugemadki kohad
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Raadiohommikus võite teeninud õnnelikud ettevõtjad
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.