Pro Kapitali kahtlustatakse pettuses

20. juuli 1998, 00:00

Ühe juhtiva kinnisvaraärimehe sõnul püüdis Pro Kapitali juhatuse liige Andrus Laurits müüa talle 360 m² pähe vaid 290m² äriruume. «Hinnavahe oleks olnud ligi 700 000 krooni, me jätsime tehingu pooleli,» sõnas ärimees. «Normaalne oleks, kui klienti teavitataks ruumide õigetest mõõtmetest. Ärieetika Pro Kapitalil igatahes puudub,» lisas ta.

Pro Kapitalile kuulunud hoones Narva mnt 13 soetas teiste hulgas büroopinna ajaleht Õhtuleht. Lehe peatoimetaja Hallar Lind ütles, et oma ametist lähtuvalt pole ta õige isik kommenteerima, kas ka Õhtuleht on petta saanud. Ta möönis, et on sarnasest asjast kuulnud.

Õhtulehe ruumide ostu-müügilepingu sõlminud OÜ Ekspress Maja peadirektor Gunnar Kobin teatas oma sekretäri kaudu, et nemad pole petta saanud.

Samasse hoonesse 1300 m² äripinda ostnud Eesti Päevalehe peadirektor Hando Sinisalu sõnas, et talle on saadetud anonüümne e-kiri Pro Kapitalis pettunud kliendi poolt, kes väitis, et pärast mööbli ostmist selgus pettus, sest mööbel ei mahtunud kontori tegelike mõõtude tõttu ostetud ruumidesse.

«Meie pole oma ruume üle mõõtnud, kuid tundub, et seda peaks tegema,» lausus Sinisalu.

Pro Kapitali juhatuse liige Andrus Laurits kinnitab, et nende poole pole keegi pretensioonidega tulnud. «Kuna me müüme hoonet mõtteliste osadena, on normaalne, et osad jaotatakse hoone brutopinda silmas pidades,» ütles Laurits. «Meie näitame kliendile ruume ning ütleme selle hinna. Igaüks otsustab ise, kas ta soovib Pro Kapitaliga lepingut sõlmida või mitte,» lausus ta.

Narva mnt 13 hoonet arendanud AS Pro Kapital on Eesti suurim kinnisvaraarendusfirma, mille tuumikinvestor on Itaalia ärimees Ernesto Preatoni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing