• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  A. Greenspani kõne oli vaoshoitud

  Esmaspäeval ja eile tugevnes Saksa marga kurss dollari suhtes kuue ja Suurbritannia naela suhtes viie viimase nädala kõrgeimale tasemele innustatuna rahvusvahelise valuutafondi otsusest eraldada Venemaale finantsabi 11,2 mld dollari ulatuses.
  Dollarit nõrgestas ka reedel avaldatud USA väliskaubanduse bilanss, mille kohaselt väliskaubanduse defitsiit kasvas kolmandat kuud järjest ja 12 kuuga ulatus kõigi aegade kõrgeimale tasemele -- 165 mld dollarini.
  Valuutaturud olid mõlemal päeval väheaktiivsed. Esmaspäeval olid Jaapani finantsasutused pühade puhul suletud. Oodati ka sel nädalal toimuvat Jaapani peaministri nimetamist ning eile toimunud USA Föderaalreservi juhi Alan Greenspani ettekannet kongressile Ühendriikide majanduse hetkeseisust. Analüütikud prognoosisid ja nõnda ka juhtus, et A. Greenspan jäi oma ettekandes väga ettevaatlikuks ning püüdis hoiduda vihjetest Fedi edasise monetaarpoliitika kohta. Mõningasele inflatsiooniohule Fedi liider siiski osutas, kuid dollari kurssi mõjutas see minimaalselt. USD langes vahetult pärast kõnet seniselt 1,790-lt DEMilt 1,787ni.
  Veidi tugevdas dollarit Ifo instituudi Saksamaa äriusaldusindeksi avaldamine, mis juunis langes, ning M3 rahapakkumine, mis oli oodatust suurem.
  Jaapani jeeni suhtes oli dollar samuti stabiilne ning jääb selleks arvatavasti kuni nädala lõpuni. Tõsi, pärast Greenspani kõne lõppu tõusis USD kurss, mis seni oli põhiliselt liikunud 139 ja 140 jeeni vahel, ülespoole 140 jeeni taset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.