Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  A. Greenspani kõne oli vaoshoitud

  Esmaspäeval ja eile tugevnes Saksa marga kurss dollari suhtes kuue ja Suurbritannia naela suhtes viie viimase nädala kõrgeimale tasemele innustatuna rahvusvahelise valuutafondi otsusest eraldada Venemaale finantsabi 11,2 mld dollari ulatuses.
  Dollarit nõrgestas ka reedel avaldatud USA väliskaubanduse bilanss, mille kohaselt väliskaubanduse defitsiit kasvas kolmandat kuud järjest ja 12 kuuga ulatus kõigi aegade kõrgeimale tasemele -- 165 mld dollarini.
  Valuutaturud olid mõlemal päeval väheaktiivsed. Esmaspäeval olid Jaapani finantsasutused pühade puhul suletud. Oodati ka sel nädalal toimuvat Jaapani peaministri nimetamist ning eile toimunud USA Föderaalreservi juhi Alan Greenspani ettekannet kongressile Ühendriikide majanduse hetkeseisust. Analüütikud prognoosisid ja nõnda ka juhtus, et A. Greenspan jäi oma ettekandes väga ettevaatlikuks ning püüdis hoiduda vihjetest Fedi edasise monetaarpoliitika kohta. Mõningasele inflatsiooniohule Fedi liider siiski osutas, kuid dollari kurssi mõjutas see minimaalselt. USD langes vahetult pärast kõnet seniselt 1,790-lt DEMilt 1,787ni.
  Veidi tugevdas dollarit Ifo instituudi Saksamaa äriusaldusindeksi avaldamine, mis juunis langes, ning M3 rahapakkumine, mis oli oodatust suurem.
  Jaapani jeeni suhtes oli dollar samuti stabiilne ning jääb selleks arvatavasti kuni nädala lõpuni. Tõsi, pärast Greenspani kõne lõppu tõusis USD kurss, mis seni oli põhiliselt liikunud 139 ja 140 jeeni vahel, ülespoole 140 jeeni taset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.