Huvi põhinimekirja vastu ei pöördu

27. juuli 1998, 00:00

Lisanimekirjast sooritas suurima, 13% hinnatõusu Estiko aktsia, mille sulgemishind jõudis 13 kroonini. Vastupidiselt börsi lisanimekirja aktsiate tõusule langesid põhinimekirja aktsiate hinnad. Ainsana tõusis põhinimekirjas Tallinna Kaubamaja aktsia hind -- 1,75%.

Hansapanga maakler Mattias Mustonen ütles, et lisanimekirja aktsiate hinnatõus on põhjendatav nende madala likviidsusega. Kuna aktsiatega kaubeldakse vähe, siis võivad hinnad päevade lõikes väga suuresti kõikuda. «Kui Baltika aktsia tõusis täna viis protsenti, siis võib ta homme samavõrra langeda, ilma et siin mingit põhjust oleks,» lausus ta.

Enimkaubeldud oli lisanimekirjas Harju Elektri aktsia, kus kuue tehingu käigus kaubeldi enam kui 4000 aktsiaga. Mustoneni sõnul tuleb ostuhuvi aktsia vastu Skandinaaviast. Mustonen lisas, et kui käibed muutuvad veel väiksemaks, võivad ka hinnatasemed alaneda.

Börsi lisanimekirja käive oli reedel 2,2 mln krooni ja kauplemise käigus vahetas omanikku ligi 60 000 aktsiat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing