• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Huvi põhinimekirja vastu ei pöördu

  Lisanimekirjast sooritas suurima, 13% hinnatõusu Estiko aktsia, mille sulgemishind jõudis 13 kroonini. Vastupidiselt börsi lisanimekirja aktsiate tõusule langesid põhinimekirja aktsiate hinnad. Ainsana tõusis põhinimekirjas Tallinna Kaubamaja aktsia hind -- 1,75%.
  Hansapanga maakler Mattias Mustonen ütles, et lisanimekirja aktsiate hinnatõus on põhjendatav nende madala likviidsusega. Kuna aktsiatega kaubeldakse vähe, siis võivad hinnad päevade lõikes väga suuresti kõikuda. «Kui Baltika aktsia tõusis täna viis protsenti, siis võib ta homme samavõrra langeda, ilma et siin mingit põhjust oleks,» lausus ta.
  Enimkaubeldud oli lisanimekirjas Harju Elektri aktsia, kus kuue tehingu käigus kaubeldi enam kui 4000 aktsiaga. Mustoneni sõnul tuleb ostuhuvi aktsia vastu Skandinaaviast. Mustonen lisas, et kui käibed muutuvad veel väiksemaks, võivad ka hinnatasemed alaneda.
  Börsi lisanimekirja käive oli reedel 2,2 mln krooni ja kauplemise käigus vahetas omanikku ligi 60 000 aktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.