• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg läks eile taas langusse

  Kauplemine Tallinna börsil oli eile taas keskpärase aktiivsusega ja aktsiate hinnad püsisid kogu päeva rahulikult saavutatud tasemetel. Üle 2protsendise hinnamuutuse tegid päevaga vaid 4 aktsiat ja koguni 15 aktsia sulgemishind jäi päev varasemaga võrreldes muutumatuks.
  ÄP indeks tegi päeva kokkuvõttes siiski 1,16protsendise laguse, lõpetades börsi sulgemisel 401,66 punkti tasemel. Suure panuse indeksi langusse andis 2,51% kukkunud Hansapanga aktsia.
  Maaklerid näevad langustrendi jätkumise põhjusena endiselt eeskätt vähest kauplemishuvi turul. Eile näitas üle 10 mln kroonist päevakäivet vaid Hansapanga aktsia (11,23 mln kr). Käibelt järgmise, Ühispanga aktsia käive oli aga juba vaid 2,53 mln kr.
  Hommikul avaldatud I poolaasta majandustulemuste toel üles sööstnud Merko Ehituse aktsia hind hakkas pärastlõunal taas langema ja sulgemishetkel oli hind juba kolmapäevase sulgemistasemega 0,4%ga miinuses. Turu praegust kauplemisvõimet iseloomustab hästi Merko Ehituse aktsia eilne vaid 1,16 mln kroonine käive. Normaalsetes tingimustes oleks reageering tulemustele võinud olla oluliselt elavam.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.