Turg läks eile taas langusse

07. august 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil oli eile taas keskpärase aktiivsusega ja aktsiate hinnad püsisid kogu päeva rahulikult saavutatud tasemetel. Üle 2protsendise hinnamuutuse tegid päevaga vaid 4 aktsiat ja koguni 15 aktsia sulgemishind jäi päev varasemaga võrreldes muutumatuks.

ÄP indeks tegi päeva kokkuvõttes siiski 1,16protsendise laguse, lõpetades börsi sulgemisel 401,66 punkti tasemel. Suure panuse indeksi langusse andis 2,51% kukkunud Hansapanga aktsia.

Maaklerid näevad langustrendi jätkumise põhjusena endiselt eeskätt vähest kauplemishuvi turul. Eile näitas üle 10 mln kroonist päevakäivet vaid Hansapanga aktsia (11,23 mln kr). Käibelt järgmise, Ühispanga aktsia käive oli aga juba vaid 2,53 mln kr.

Hommikul avaldatud I poolaasta majandustulemuste toel üles sööstnud Merko Ehituse aktsia hind hakkas pärastlõunal taas langema ja sulgemishetkel oli hind juba kolmapäevase sulgemistasemega 0,4%ga miinuses. Turu praegust kauplemisvõimet iseloomustab hästi Merko Ehituse aktsia eilne vaid 1,16 mln kroonine käive. Normaalsetes tingimustes oleks reageering tulemustele võinud olla oluliselt elavam.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing