23. august 1998 kell 22:00

Eestit on külastanud üle miljoni turisti

Kõige rohkem käib turiste Soomest ja Lätist. Võrreldes mullusega on kaks korda suurenenud Ameerika Ühendriikide turistide arv. Turismiameti andmetel on eriti kasvanud Norra, Rootsi, Saksamaa, Suurbritannia ja USA turistide hulk, sest järjest enam saabub Tallinna sadamatesse kruiisilaevu.

Võrreldes möödunud aastaga peaks tänavusel suvehooajal kruiisilaevade saabumiste arv kasvama 37 võrra. «Kuna tegemist on Läänemere kruiisidega, siis viibitakse Tallinnas mõnikord vaid pool päeva ja siit minnakse edasi Peterburi,» rääkis turismiameti turismiuuringute osakonna spetsialist Piret Kallas. Kauem Eestis viibijad külastavad peale Tallinna ka Läänemaad, Pärnut ja Lõuna-Eestit.

Vihmase ja jaheda suve tõttu eelistavad eestlased soojemaid piirkondi, lemmikkohad on Türgi, Küpros ja Hispaania. Estonian Holidaysi reisikonsultant Merle Lugenberg aga ei soovi Vahemeremaade populaarsust seletada ainult vihmase ilmaga. «Möödunud aastal olid meil ilusad ilmad, aga sellegipoolest käidi väga palju näiteks Türgis,» ütles ta.

Populaarsust hakkab võitma siseturism. Reisikonsultant Thea Palm rääkis, et eestlased küsivad turismifirmast nõu, kuhu võiks minna, ja võtavad ise majutusasutusega ühendust. Meeliskohad on saared, Lahemaa ja talvel Otepää.

Hetkel kuum