• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Levicom -- peavalutekitaja

  Levicomi pressiesindaja Gunnar Paali sõnul on Levicom keset välisinvestori otsimise ning sellega lepingu sõlmimise protsessi, ning sellega kaasnevad teatud konfidentsiaalsusnõuded.
  «Me ei saa praegu mitte midagi öelda,» kinnitab Paal. Ta lubab siiski, et kui Levicom saab aktsiaemissiooni ettevalmistamisega ühele poole, siis on ta ka nõus rääkima kõigest, mis puudutab Levicomi.
  Levicomi 30 miljoni USA dollarilise mahuga aktsiate välisemissioonist on ettevõtte juhid rääkinud juba alates eelmise aasta kevadest. Seni on emissioon toimumata, nagu on teostamata ka lubadus noteerida pärast emissiooni Levicomi aktsiad Tallinna börsil.
  Muide, paar aastat tagasi ilmus ajakirjanduses Levicomi juhtide ambitsioonikas kava noteerida aktsiad ka USA peamiselt kõrgtehnoloogia aktsiaid sisaldaval börsil Nasdaq.
  Seni aga pole Levicomi kasv olnud ettevõtte juhtidele ja omanikele päris ootuspärane. Eelmise aasta käibeprognoosile jäädi alla poole võrra, selle aasta 400 miljoni kroonise käibeprognoosi täitmise kohta aga andmed puuduvad.
  Levicomi tütarfirma Q GSMi konkurendi Eesti Mobiiltelefoni (EMT) peadirektor Tõnu Tee hinnangul Levicomil teatud finantsraskusi on. «Võib-olla eeldati, et turg on suurem, kui ta tegelikult on,» märgib Tee.
  Q GSM on tuntud odavate kampaaniatega, mille käigus müüakse mobiiltelefone imesoodsa hinnaga. Need on inimestele meelde tuletanud õndsa sotsialismiaja, kui seisti järjekordades mõttega, et äkki saab midagi head.
  «Igal tootel on oma turuni??, ma ei usu, et Q GSMi kampaaniad on EMT-le olulisi summasid maksma läinud,» arvab Tee.
  Tee hinnangul on teatud tarbijaid, kellele Q GSMi kampaaniad peale lähevad. «Need on inimesed, kes ei saa mobiiltelefoni eest kallist raha maksta,» lausub Tee. Ta nendib siiski, et lõpuks maksab klient telefoni ikkagi kinni. «Pealegi kaasnevad sellega teatud piirangud,» lisab Tee.
  Starman Kaabeltelevisioon on Levicomi tütarfirma Tallinna Kaabeltelevisiooni konkurent. Starmani tegevdirektori Peeter Kerni sõnul Tallinna Kaabeltelevisioon ja Starman ei suhtle. Küll aga oli mõni aeg tagasi kohtuvaidlus Starmani ning Tallinna Kaabeltelevisiooni vahel, kus viimane süüdistas Starmani lepingu rikkumises.
  «Minule on meelepärasem konkurents parima hinna ja kvaliteedi suhte osas kui otsides juriidilisi variante, kuid siiski on see lubatud,» tõdeb Kern.
  Hansapanga endine intressitoodete ja finantsriskide osakonna juhataja ning praegune finantsdirektor Erkki Raasuke ütles selle aasta talvel, et Levicom ja ettevõtte nõustaja Tallinna Pank suhtuvad krediidiriskidesse erilise hooletusega. «Levicomi ülisuure aktsiaemissiooni idee naersid paljud kohe välja,» ütles Raasuke.
  Levicom korraldas veebruaris 90 miljoni kroonise mahuga kommertspaberite emissiooni, mille intress oli tolle aja kohta tavatult kõrge -- 20 prtosenti. Ligi veerandi emissioonist ostis Tallinna Pank, saadud rahaga maksti tagasi vanad laenud.
  Raasuke on väitnud, et pole kuigi oluline, kas Levicomi kommertspaberite intress on kakskümmend, viiskümmend või sada protsenti, igal juhul on tegemist tagatiseta väärtpaberitega. «Sellel firmal ei ole korralikku bilanssi ja kommertspaberite turule ta tegelikult üldse ei sobi,» lausus toona Raasuke.
  Juulikuus emiteeris Levicom 108 miljoni krooni eest võlakirju, seekord tähtajatuid ning 25protsendilise intressiga.
  Pankurid hindasid uusi võlakirju mitte eriti atraktiivseteks, sest keegi ei soovi igavikuks raha laenata. Tõenäoliselt omandas osa emissioonist jällegi Tallinna Pank.
  Saadud rahaga maksis Levicom tagasi talvel laenatud raha. Levicomi pressiesindaja Gunnar Paali ainus kommentaar oli, et kui Levicomil õnnestub läbi viia aktsiaemissioon, saab ka võlakirjad tagasi makstud.
  Paal tunnistas juulis, et seni on Levicom vaid kahjumit teeninud, ükski tütarettevõte pole kasumisse jõudnud.
  Mullu sai Levicom umbes 50 miljonit krooni kahjumit, põhiosa sellest andis Q GSM.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.