Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Levicom -- peavalutekitaja

  Levicomi pressiesindaja Gunnar Paali sõnul on Levicom keset välisinvestori otsimise ning sellega lepingu sõlmimise protsessi, ning sellega kaasnevad teatud konfidentsiaalsusnõuded.
  «Me ei saa praegu mitte midagi öelda,» kinnitab Paal. Ta lubab siiski, et kui Levicom saab aktsiaemissiooni ettevalmistamisega ühele poole, siis on ta ka nõus rääkima kõigest, mis puudutab Levicomi.
  Levicomi 30 miljoni USA dollarilise mahuga aktsiate välisemissioonist on ettevõtte juhid rääkinud juba alates eelmise aasta kevadest. Seni on emissioon toimumata, nagu on teostamata ka lubadus noteerida pärast emissiooni Levicomi aktsiad Tallinna börsil.
  Muide, paar aastat tagasi ilmus ajakirjanduses Levicomi juhtide ambitsioonikas kava noteerida aktsiad ka USA peamiselt kõrgtehnoloogia aktsiaid sisaldaval börsil Nasdaq.
  Seni aga pole Levicomi kasv olnud ettevõtte juhtidele ja omanikele päris ootuspärane. Eelmise aasta käibeprognoosile jäädi alla poole võrra, selle aasta 400 miljoni kroonise käibeprognoosi täitmise kohta aga andmed puuduvad.
  Levicomi tütarfirma Q GSMi konkurendi Eesti Mobiiltelefoni (EMT) peadirektor Tõnu Tee hinnangul Levicomil teatud finantsraskusi on. «Võib-olla eeldati, et turg on suurem, kui ta tegelikult on,» märgib Tee.
  Q GSM on tuntud odavate kampaaniatega, mille käigus müüakse mobiiltelefone imesoodsa hinnaga. Need on inimestele meelde tuletanud õndsa sotsialismiaja, kui seisti järjekordades mõttega, et äkki saab midagi head.
  «Igal tootel on oma turuni??, ma ei usu, et Q GSMi kampaaniad on EMT-le olulisi summasid maksma läinud,» arvab Tee.
  Tee hinnangul on teatud tarbijaid, kellele Q GSMi kampaaniad peale lähevad. «Need on inimesed, kes ei saa mobiiltelefoni eest kallist raha maksta,» lausub Tee. Ta nendib siiski, et lõpuks maksab klient telefoni ikkagi kinni. «Pealegi kaasnevad sellega teatud piirangud,» lisab Tee.
  Starman Kaabeltelevisioon on Levicomi tütarfirma Tallinna Kaabeltelevisiooni konkurent. Starmani tegevdirektori Peeter Kerni sõnul Tallinna Kaabeltelevisioon ja Starman ei suhtle. Küll aga oli mõni aeg tagasi kohtuvaidlus Starmani ning Tallinna Kaabeltelevisiooni vahel, kus viimane süüdistas Starmani lepingu rikkumises.
  «Minule on meelepärasem konkurents parima hinna ja kvaliteedi suhte osas kui otsides juriidilisi variante, kuid siiski on see lubatud,» tõdeb Kern.
  Hansapanga endine intressitoodete ja finantsriskide osakonna juhataja ning praegune finantsdirektor Erkki Raasuke ütles selle aasta talvel, et Levicom ja ettevõtte nõustaja Tallinna Pank suhtuvad krediidiriskidesse erilise hooletusega. «Levicomi ülisuure aktsiaemissiooni idee naersid paljud kohe välja,» ütles Raasuke.
  Levicom korraldas veebruaris 90 miljoni kroonise mahuga kommertspaberite emissiooni, mille intress oli tolle aja kohta tavatult kõrge -- 20 prtosenti. Ligi veerandi emissioonist ostis Tallinna Pank, saadud rahaga maksti tagasi vanad laenud.
  Raasuke on väitnud, et pole kuigi oluline, kas Levicomi kommertspaberite intress on kakskümmend, viiskümmend või sada protsenti, igal juhul on tegemist tagatiseta väärtpaberitega. «Sellel firmal ei ole korralikku bilanssi ja kommertspaberite turule ta tegelikult üldse ei sobi,» lausus toona Raasuke.
  Juulikuus emiteeris Levicom 108 miljoni krooni eest võlakirju, seekord tähtajatuid ning 25protsendilise intressiga.
  Pankurid hindasid uusi võlakirju mitte eriti atraktiivseteks, sest keegi ei soovi igavikuks raha laenata. Tõenäoliselt omandas osa emissioonist jällegi Tallinna Pank.
  Saadud rahaga maksis Levicom tagasi talvel laenatud raha. Levicomi pressiesindaja Gunnar Paali ainus kommentaar oli, et kui Levicomil õnnestub läbi viia aktsiaemissioon, saab ka võlakirjad tagasi makstud.
  Paal tunnistas juulis, et seni on Levicom vaid kahjumit teeninud, ükski tütarettevõte pole kasumisse jõudnud.
  Mullu sai Levicom umbes 50 miljonit krooni kahjumit, põhiosa sellest andis Q GSM.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Viljakasvatajad said eelmisel aastal hea saagi
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.