24. august 1998 kell 22:00

Lühiuudised välismaalt

Rahvusvaheline reitinguagentuur Thomson Bankwatch ütles, et kuigi Venemaa keskpank võib aidata käputäit panku, et ole tal raha pangandussüsteemi kui terviku toetamiseks. Thomson Bankwatch märkis, et olukord Venemaal on tüüpiline likviidsuskriis. BNS

Gazpromi aktsiate hind kerkis eile Moskva börsil ligi viiendiku võrra pärast firma endise juhi Viktor T?ernomõrdini nimetamist peaministri kohusetäitjaks.

19,9% tõus 0,94 rublani viis börsi koondindeksi tõusule, mistõttu kauplemine peatati. Kauplemine jätkus, kui föderaalne väärtpaberikomisjon tõstis indeksi lubatud tõusuprotsenti 21,5ni.

Diilerite sõnul oodatakse T?ernomõrdinilt leebemat suhtumist energeetikafirmadesse. Analüütikute hinnangul andis energiasektor möödunud aastal 48% Moskva valuutatuludest. Nafta hinna languse tõttu väheneb protsent tänavu umbes 38ni. BNS

Suurbritannia muusikatööstusgigant EMI Group Plc teatas eile, et kaalub PolyGrami filmitootmise ostmist.

Seagram loodab müüa kahjumiga töötava PolyGram Film Entertainmenti umbes miljardi dollari eest.

Ligi kümme firmat on esitanud oma pakkumuse. Meedia hinnangul on tõenäolisemad uued omanikud pigem Suurbritannia Carlton Communications, Pearson ja Prantsuse Canal Plus kui EMI. REUTERS

Taani tööturuameti hinnangul võib riik saavutada järgmisel aastal sajaprotsendilise tööhõive.

Taanis on tööpuudus vähenenud alates 1993. aasta 12,4 protsendilt tänavu Euroopa Liidu standardite kohase 4,5 protsendini (6,5 % rahvusliku statistika järgi). Taani valitsuse pikaajalise majandusprognoosi kohaselt võinuks töötuskordaja langeda alla 5 protsendi alles 2005. aastaks. DPA-ETA

Riia reisisadama president Zigmars Priede sõitis Bremenisse ja Hamburgi, et arutada parvlaevaliikluse käivitamist Läti ja Saksamaa vahel, teatas sadama pressitalitus. Sadama juhtkond on veendunud, et viisavabaduse kehtestamine Läti ja Saksamaa vahel suurendab oluliselt sadama käivet.

Laevaliiklust soodustavad ka piiriületusprobleemid ja Poola otsus piirata veofirmadele sissesõidulubade andmist. BNS

Hetkel kuum