• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Rahvusvaheline reitinguagentuur Thomson Bankwatch ütles, et kuigi Venemaa keskpank võib aidata käputäit panku, et ole tal raha pangandussüsteemi kui terviku toetamiseks. Thomson Bankwatch märkis, et olukord Venemaal on tüüpiline likviidsuskriis. BNS
  Gazpromi aktsiate hind kerkis eile Moskva börsil ligi viiendiku võrra pärast firma endise juhi Viktor T?ernomõrdini nimetamist peaministri kohusetäitjaks.
  19,9% tõus 0,94 rublani viis börsi koondindeksi tõusule, mistõttu kauplemine peatati. Kauplemine jätkus, kui föderaalne väärtpaberikomisjon tõstis indeksi lubatud tõusuprotsenti 21,5ni.
  Diilerite sõnul oodatakse T?ernomõrdinilt leebemat suhtumist energeetikafirmadesse. Analüütikute hinnangul andis energiasektor möödunud aastal 48% Moskva valuutatuludest. Nafta hinna languse tõttu väheneb protsent tänavu umbes 38ni. BNS
  Suurbritannia muusikatööstusgigant EMI Group Plc teatas eile, et kaalub PolyGrami filmitootmise ostmist.
  Seagram loodab müüa kahjumiga töötava PolyGram Film Entertainmenti umbes miljardi dollari eest.
  Ligi kümme firmat on esitanud oma pakkumuse. Meedia hinnangul on tõenäolisemad uued omanikud pigem Suurbritannia Carlton Communications, Pearson ja Prantsuse Canal Plus kui EMI. REUTERS
  Taani tööturuameti hinnangul võib riik saavutada järgmisel aastal sajaprotsendilise tööhõive.
  Taanis on tööpuudus vähenenud alates 1993. aasta 12,4 protsendilt tänavu Euroopa Liidu standardite kohase 4,5 protsendini (6,5 % rahvusliku statistika järgi). Taani valitsuse pikaajalise majandusprognoosi kohaselt võinuks töötuskordaja langeda alla 5 protsendi alles 2005. aastaks. DPA-ETA
  Riia reisisadama president Zigmars Priede sõitis Bremenisse ja Hamburgi, et arutada parvlaevaliikluse käivitamist Läti ja Saksamaa vahel, teatas sadama pressitalitus. Sadama juhtkond on veendunud, et viisavabaduse kehtestamine Läti ja Saksamaa vahel suurendab oluliselt sadama käivet.
  Laevaliiklust soodustavad ka piiriületusprobleemid ja Poola otsus piirata veofirmadele sissesõidulubade andmist. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.