• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene aktsiaturg läks tõusule

  Kogu maailma aktsiabörsidel algas eilne päev ärevalt. Oodati, kuidas reageerivad investorid teatele Venemaa valitsuse tagasikutsumisest.
  Aktsiate hinnad Riia börsil kukkusid Venemaa sündmuste mõjul kivina. Riia börsi indeks RICI kaotas päevaga 6,21% oma väärtusest ja sulgus 141,05 punkti tasemel. Börsisüsteemi käive oli tagasihoidlikud 132 760 latti. Suurima löögi sai Riia Komercbanka aktsia, mille hind langes päevaga 12,75%, 0,96 latile. Aktsiale sai saatuslikuks panga teade, et 14% tema varadest on paigutatud Vene valitsuse lühiajalistesse võlakirjadesse. Eile õhtul oli lühiajaliste võlakirjade teema üleval ka Vene valitsuse istungil. Turgudel kardetakse, et otsus ei pruugi tulla välisinvestoreid soosiv.
  Vilniuse börs, mida Venemaa sündmused ehk nii otseselt kui Riiat ei puuduta, tegi eile päeva kokkuvõttes väikese tõusu -- likviidsemate aktsiate hinnad tõusid 0,42%. Laiemapõhjalisem Litin-A indeks siiski langes 0,29 protsendi võrra, 1473,48 punktile. Börsi kogukäive oli 1,8 mln litti.
  Vene aktsiaturg alustas eilset päeva väikese langusega, kuid asus seejärel kiirelt tõusma, kerkides õhtuks koguni 5,67protsendi võrra -- RTS-indeks lõpetas päeva 86,40 punkti tasemel. Samas jäi Venemaa kauplemissüsteemi käive äärmiselt tagasihoidlikuks, olles vaid 4,451 mln dollarit (ca kaks korda vähem kui Tallinna börsi päevakäive). T?ernomõrdini tagasipöördumine valitsusse toetas energeetikasektori ettevõtete aktsiaid, sest usutakse, et Gazpromi endine juht suhtub selle sektori ettevõtetesse tunduvalt lepilikumalt kui Sergei Kirijenko.
  Esmaspäeva hommikul avanes USA aktsiaturg kõrgemalt ning investorid ei lasknud end nädalavahetusel toimunud võimuvahetusest Venemaal häirida. Samas puudub turgudel hetkel usaldus ning kõik hinnatõusud sumbuvad kiiresti. Lõunaks oligi turg hommikustelt tippudelt taandunud ning Dow püsis veel vaid mõne punktiga positiivsel pinnal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.