• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA turud tegid hiidlanguse

  Riia börs jätkas ka reedel aktsiahindade ägeda langusega. Suurem osa kauplemiskäibest liikus otsetehingute süsteemi kaudu, kus suurt käivet näitasid nii Riia Kommertspank kui Unibanka. Kommertspanga aktsiakapitalist vahetas omanikku ligi 10%, ent maaklerid keeldusid kommenteerimast, kes olid tehingute taga. Kommertspank oli ka ainus põhinimekirja aktsia, mille hind börsisüsteemis tõusis.
  Leedu põhinimekirja aktsiad langesid reedel enam kui neli protsenti, ent maaklerid eeldasid olukorra stabiliseerumist algaval nädalal. Nende sõnul oli reede hommikul veel tunda väikeinvestorite müügisurvet, ent õhtuks see nõrgenes ning osade aktsiate puhul, nagu Vilniuse Pank, katkes täielikult. Vilniuse Pank ja Rokiskis on viimase nädala jooksul Vene kriisi tõttu ühed suuremad kaotajad olnud.
  Vene aktsiad pöörasid reedel taas tõusule ning osa vaatlejaid seostas seda teataval määral stabiliseerunud rublaga. Ka poliitilisi uudiseid käsitleti suhteliselt positiivsetena. Samas oli kauplemiskäive vaid pisut üle 2 miljoni dollari, mis tähendab, et hinnatõusu ei pruugi eriti tõsiselt võtta, nii väikest käivet pole RTS-süsteemis varem olnudki.
  Neljapäeval tegi Dow Jonesi tööstusindeks läbi ajaloo suuruselt kolmanda punktilanguse ning järsult kukkusid ka kõik ülejäänud USA näitajad. Languse taga oli eeskätt Jaapani aktsiaturu langemine 12 aasta madalaimale tasemele ning sellele järgnenud vabalangus Euroopa turgudel, mis paljudele USA investoritele selgeks tegi, et Vene ja Aasia probleemide mõju on tõesti laiem, kui seni arvatud.
  Langus jätkus kõigil rinnetel ka reedel, kahe päevaga kaotas Dow enam kui 500 punkti. Kõige enam kannatasid siiski Nasdaqi tehnoloogiaaktsiad, mis kahe päevaga kaotasid väärtusest 5,53%. Siiski suutis Dow püsida kõrgemal psühholoogilisest 8000 punkti barjäärist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.