Dow allpool 8000 punkti taset

01. september 1998, 00:00

Nii nagu igalpool mujal maailmas jätkub aktsiaturgude madalseisi ka Balti regioonis. Suurima kukkumise tegi siin eile Riia börsi indeks RICI, mis langes päevaga 3,06% võrra 264,29 punktile. See oli ühtlasi RICI järjekordne life-low tase. Suure osa Riia börsi käibest (86%) andis 154 852 latiga Unibanka aktsia, mille hind liikus vastu turu üldisele suunale, sulgudes reedesega võrreldes 8,99% kõrgemal, 0,97 lati tasemel. Suurim kukkuja oli taas Rigas Komercbanka (-17,48%), mis vaevleb endiselt tehtud Venemaa investeeringute käes.

Aktsiate hinnad Vilniuse börsil liikusid eile erisuunaliselt. Põhinimekirjas kaubeldavad likviidsemad aktsiad lõpetasid päeva 2,74protsendise langusega, samas kui A-nimekirja aktsiad keskmiselt 0,35 protsendi võrra kerkisid. Ka Leedu põhinimekirja aktsiate baasil arvutatav Litin-indeks lõpetas päeva ajaloo madalaimal, 506,19 punkti tasemel. Maaklerite sõnul tingib langust peaasjalikult maailma turgudel ja eriti Venemaa aktsiaturul valitsev kaos ja langusmeeleolu. Põhiline müügisurve tuli just välisinvestoritelt.

Analoogiliselt Läti ja Leedu börsiga liikus ka Venemaa kauplemissüsteemi indeks ajaloo madalamatel tasemetel. Senine ajaloo madalaim RTS-indeksi väärtus, mis püstitatud 18. märtsil 1996. aastal, sai löödud veidi rohkem kui punktiga, kui indeks sulgus eile õhtul pärast 1,72protsendist kukkumist 65,62 punkti tasemel. Ka RTSi kauplemisaktiivsus langes eile kõigi aegade madalaimale tasemele -- päevakäive oli vaid 1,54 mln dollarit ehk 21,8 mln krooni. Kusjuures kaubeldi vaid seitsme aktsiaga.

Kuigi Ühendriikide aktsiaturgudel oodati eile hommikul pigem tõusu kui langust, kukkus NYSE avamisjärgselt selgesse miinusesse. Kella kaheksa ajal Eesti aja järgi oli Dow kukkunud juba 118,69 punkti ehk 1,47% ja liikus esmakordselt pärast käesoleva aasta jaanuari lõppu allpool 8000 punkti taset.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing