• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow allpool 8000 punkti taset

  Nii nagu igalpool mujal maailmas jätkub aktsiaturgude madalseisi ka Balti regioonis. Suurima kukkumise tegi siin eile Riia börsi indeks RICI, mis langes päevaga 3,06% võrra 264,29 punktile. See oli ühtlasi RICI järjekordne life-low tase. Suure osa Riia börsi käibest (86%) andis 154 852 latiga Unibanka aktsia, mille hind liikus vastu turu üldisele suunale, sulgudes reedesega võrreldes 8,99% kõrgemal, 0,97 lati tasemel. Suurim kukkuja oli taas Rigas Komercbanka (-17,48%), mis vaevleb endiselt tehtud Venemaa investeeringute käes.
  Aktsiate hinnad Vilniuse börsil liikusid eile erisuunaliselt. Põhinimekirjas kaubeldavad likviidsemad aktsiad lõpetasid päeva 2,74protsendise langusega, samas kui A-nimekirja aktsiad keskmiselt 0,35 protsendi võrra kerkisid. Ka Leedu põhinimekirja aktsiate baasil arvutatav Litin-indeks lõpetas päeva ajaloo madalaimal, 506,19 punkti tasemel. Maaklerite sõnul tingib langust peaasjalikult maailma turgudel ja eriti Venemaa aktsiaturul valitsev kaos ja langusmeeleolu. Põhiline müügisurve tuli just välisinvestoritelt.
  Analoogiliselt Läti ja Leedu börsiga liikus ka Venemaa kauplemissüsteemi indeks ajaloo madalamatel tasemetel. Senine ajaloo madalaim RTS-indeksi väärtus, mis püstitatud 18. märtsil 1996. aastal, sai löödud veidi rohkem kui punktiga, kui indeks sulgus eile õhtul pärast 1,72protsendist kukkumist 65,62 punkti tasemel. Ka RTSi kauplemisaktiivsus langes eile kõigi aegade madalaimale tasemele -- päevakäive oli vaid 1,54 mln dollarit ehk 21,8 mln krooni. Kusjuures kaubeldi vaid seitsme aktsiaga.
  Kuigi Ühendriikide aktsiaturgudel oodati eile hommikul pigem tõusu kui langust, kukkus NYSE avamisjärgselt selgesse miinusesse. Kella kaheksa ajal Eesti aja järgi oli Dow kukkunud juba 118,69 punkti ehk 1,47% ja liikus esmakordselt pärast käesoleva aasta jaanuari lõppu allpool 8000 punkti taset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.