• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finantsturgude tase ja majanduskasv on omavahel tihedas korrelatsioonis

  Diskussioon pankade ja aktsiaturu mõjust majanduskasvule on alles hiljuti kerkinud esiplaanile meie majanduselus, kuid majandusteaduses üldiselt ulatub sellesisuliste märkimisväärsemate tööde rida juba möödunud sajandi lõppu.
  Äsja ilmus selles reas ka meilegi küllaltki huvipakkuv uurimus: R. Levine ja S. Zervos, «Stock Markets, Banks, and Economic Growth».- The American Economic Review, June 1998.
  Selles uuritakse empiiriliselt, kas finantsturgude arengunäitajate tasemed on tugevas korrelatsioonis majanduskasvu näitajate tasemetega.
  Nimetatud huvitav uurimistöö kasutab 47 riigi andmeid perioodist 1976--1993. Finantsturgude näitajatena on kasutatud eeskätt järgmisi: aktsiaturu puhul mahtu, likviidsust, käivet ja kõikuvust ning panganduse puhul krediite, hoiuseid ja inflatsiooni.
  Töö tulemused näitavad, et välja arvatud kõikuvus ja inflatsioon, on kõik näitajad tugevas positiivses korrelatsioonis nii lühi- kui ka pikaajalise majanduskasvuga. Kõikuvuse ja inflatsiooni mõju on negatiivne.
  Seega, tulemused veel kord rõhutavad, et rahaturud omavad mõju majanduskasvule ja seejuures tuleb mõlemat turgu arvestada. Lõpuks on huvipakkuv lisada, et keskmiselt oli vaadeldud 47 riigi finantsturgude arengutasemete näitajate väärtused üldiselt kõrgemad Eesti praegustest vastavatest näitajatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.