Rootsi pangad võistlevad Hansapanga pärast

01. september 1998, 00:00

Viiendikku Hansapanga aktsiatest omava Swedbanki ja S-E-Bankeni kõrval kuulub kolmas suurem aktsiapakk Merita panga klientidele, kelle osalus Hansapangas on ligi 19 protsenti. Merita panga klientide taga pole ainult Skandinaavia investorid, vaid selle taha võivad analüütikute sõnul olla peitunud ka kohalikud aktsionärid.

Hansapanga teatel ajendas S-E-Bankenit Hansapanga aktsiaid ostma soov jätkata ja edasi arendada seniseid koostöösidemeid. Hansapank on seisukohal, et Rootsi pankade osalus on igati positiivne ja pank on koostöö tihendamisest huvitatud, teatas pank eile.

Hansapank Eesti peadirektor Indrek Neivelt ütles, et pole midagi lahti, kui välispangad Eesti kommertspankade aktsiaid himustavad. «Kui me läheme Euroopa Liitu, siis pole nii väikestel pankadel kui Eesti pangad midagi teha,» on Neivelt varem öelnud.

«Minu prognoos on, et viie aasta pärast on Euroopas umbes 20--25 panka järel,» märkis Neivelt.

Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus on öelnud, et tema ei usu, et mõni Rootsi pank julgeks suhteliselt suurt Eesti panka üle võtta ilma juhtkonnaga koopereerumata. «Vaevalt, et Hansapank nüüd Swedbankiks muutub,» lisas ta.

Eile polnud veel teada, kes Hansapanga aktsionäridest Swedbankile ja S-E-Bankenile aktsiaid müüsid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing