• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutakursid jäid stabiilseks

  Dow 512punktiline kukkumine langetas dollari kursi Aasia turgudel 1,7410 margani, kuid esmaspäeval saavutatud selle aasta madalaimale tasemele (1,73 marka) see siiski ei langenud. USA majandus ei näita veel mingeid languse märke. Seda kinnitas ka eile Ühendriikide rahandusminister Robert Rubin, kuid turgude käitumine taolistel paanilistel aegadel on äraarvamatu.
  Peamised ohud, mida dollarile nähakse, on seotud võimaliku finantskriisiga, millele rubla devalveerimine ja valitsuse laialisaatmine on andnud uue hoo. Esiteks kardetakse, et Vene finantskriis kandub edasi Ladina-Ameerikasse, mis on USA üks olulisemaid kaubanduspartnereid. Vene kriisist tingitud aktsiahindade langus USA turgudel võib viia osa kapitali riigist välja, hoolimata sellest, et aktsiatele vastukaaluks tõusid võlakirjade tulusused rekordkõrgustele. Kolmanda ohuna nähakse intressimäärade võimalikku langetamist USA Föderaalreservi poolt. Pole välistatud, et seda tehakse juba selle kuu lõpus toimunud Fedi vabaturukomitee istungil. Tõenäosus, et intresside langetamine toimub veel enne aasta lõppu, on analüütikute hinnangul 75 protsenti.
  Viimastel päevadel on dollari kurss olnud siiski väga kõikuv. Saksa marga suhtes liikus USD kahe penni, Jaapani valuuta suhtes nelja jeeni vahemikus. Viimase suhtes oli ka dollari langus suurem -- eile pärastlõunal maksis dollar 135,5 jeeni. Jeeni toetab kartus, et Tokio ametivõimud võivad sooritada interventsiooni.
  Moskva pankadevahelisel valuutabörsil (MISEX) jätkub kauplemine neljapäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.