3. september 1998 kell 22:00

Ford fokuseerib tähelepanu Focusele

Märtsikuisel Genfi autonäitusel avalikkuse ette toodud Ford Focus jõuab lähiajal müüki -- kolme- ja viieukselised on Lääne-Euroopas saadaval oktoobris, universaal ja sedaan järgmise aasta jaanuaris. Esialgu jääb Focusega paralleelselt tootmisse Escord, edaspidi jääb liinile vaid Focus.

Ehkki punnsilmse Scorpio turule toomisega mõne aasta eest sai Ford korralikult kõrvetada -- see auto ei saavutanud oodatud edu ja võeti hiljuti tootmisest päris maha -- jätkab Ford julgete disainilahenduste otsimist. Viimasel ajal pöördutakse üha julgemalt kolmnurkade kasutamise juurde (viimastest näidetest kasvõi pisiauto Ka, samuti peagi ostjateni jõudev kupee Cougar). Erand pole ka Focus, kus kitsaid kiilukujulisi kolmnurki kohtab nii auto esi- kui tagaosas.

Focuse mootorivalik algab 1,4-liitrise ja lõpeb 2,0-liitrise bensiinimootoriga. Valikusse mahub ka uus 1,8-liitrine otsesissepritsega turbodiiselmootor.

Lähemal ajal (kas Pariisi või Birminghami autonäitusel) peaks Ford tooma avalikkuse ette ka Focuse ralliversiooni, mille rooli peaks järgmisel aastal istuma seni Subarutel ilma teinud ?otlane Colin McRae.

Belesta marketingijuht Juhan Mänd lubab, et Eestis on Focus jaanuaris. «Võiks juba novembris, kuid siis oleks kohal vaid viieukseline mudel,» ütleb ta. «Ootame ära ka kolmeukselise, sedaani ja universaali ning esitleme kõiki korraga.»

Hetkel kuum