6. september 1998 kell 22:00

Ukraina avardas grivna kauplemiskoridori

Ukraina valitsus otsustas laiendada grivna kauplemiskoridori dollari suhtes 2,5--3,5 grivnani. Siiani kehtinud kauplemiskoridor oli 1,8--2,25 grivnat dollari suhtes.

Uus kauplemisvahemik võimaldab grivnal dollari suhtes odavneda veel 35,7%.

Analüütikud ei kiida sammu heaks, kartes, et valitsusel ei õnnestu ka avardatud kauplemiskoridorist kuigi kaua kinni pidada.

Ukraina keskpank on kulutanud kahe nädalaga 300 miljonit dollarit grivna toetamiseks, mis on tugeva surve all alates rubla devalveerimisest 17. augustil. Keskpanga valuutareservid on kahanenud 800 miljoni dollarini.

Ukraina valitsus sidus grivna kauplemiskoridori laiendamise rahvusvahelise valuutafondi (IMF) 2,2 miljardi dollarilise tugilaenu väljamaksmisega, millest osa läheb grivna toetamiseks. Reedel kiitiski IMFi juhatus laenu heaks. Esimesed 257 miljonit dollarit saab Ukraina kohe, ülejäänu väljamaksmine sõltub reformidest. REUTERS-BNS-ÄP

Hetkel kuum