7. september 1998 kell 22:00

Ehitusmaterjali müüja sai Euroopast investeeringu

Baltic Investment Fund omandas ASi Vipex suunatud emissioonist 10 000 aktsiat, sama palju aktsiaid müüs fondile ka Hulgimüügi Konsulteerimise OÜ. Vipexi aktsiakapital on pärast emissiooni 4,84 miljonit krooni.

Vipexi suuraktsionäri Ivo Kollo sõnul lisab Baltic Investment Fundi kaasamine aktsionäride ringi ettevõttele usaldusväärsust nii pankade, klientide kui tarnijate silmis. Vipexi osanikud näevad strateegilise plaanina ettevõtte aktsiate noteerimist Tallinna börsil hiljemalt 2002. aastal.

Baltic Investment Fundi aktsiaostutehingut vahendanud ASi Talinvest Suprema riskikapitali fondide nõustaja Priit Koit ütles, et fond toetab Vipexi plaane laieneda rahvusvahelistele turgudele ja kogenud finantsinvestorina suudab fond ettevõtet aidata.

ASi Vipex käive oli eelmisel aastal 102 miljonit krooni ja kasum 3,4 miljonit krooni. Ettevõtte käesoleva aasta käibeprognoos on 130 miljonit, kasumit loodetakse tänavu teenida 4,5 miljonit krooni. Vipexile kuuluvad ehitusmaterjalide hulgilaod Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis.

Baltic Investment Fund on investeerinud Eestis ka ehitusfirmasse EMV ja ASi Standard.

Hetkel kuum