• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko vaidlustab Tartu ehituskonkursi tulemused

  Merko Ehituse peadirektor Tõnu Toomik ütles, et nende pakkumuse suurus oli ilma käibemaksuta 15,1 miljonit krooni. See oli võitnud pakkumuse esitanud ASi Linnaehitus omast 807 000 krooni võrra odavam. Käibemaksuga oli pakkumuste vahe Toomiku sõnul 952 000 krooni.
  Toomik viitas Tartu ehitusfirma ASi Linnaehitus juhataja Alar Kroodo ja hindamiskomisjoni liikme, abilinnapea Hannes Astoki sugulussidemele. Astok ja Kroodo on tädipojad.
  Tartu linnavalitsus arutab ehituskonkursi tulemusi täna.
  «Kui linnavalitsus kinnitab hindamiskomisjoni otsuse, anname asja kohtusse,» lubas eile Tõnu Toomik.
  Linnamuuseumi ehituskonkursi komisjoni sekretär, Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna peaspetsialist Kalle Helend ütles, et kuus hindamiskomisjoni liiget kasutasid parima pakkumuse väljaselgitamisel hindamistabelit, millest 65 protsenti moodustas pakkumuse hind, kümnendiku analoogsete tööde osatähtsus ja kvaliteet ning kümnendiku pakutud garantiid. Helendi sõnul kogus AS Linnaehitus konkursikomisjonilt 573 punkti ja AS Merko Ehitus 566 punkti.
  «Kõik komisjoni liikmed kinnitasid allkirjaga hindamise objektiivsust ja seda, et nad ei ole seotud pakkumuse teinud ehitusettevõtetega,» lisas hindamiskomisjoni esimees, abilinnapea Kaarel Sahk.
  Riigihangete seadus ütleb, et hindamiskomisjoni liikmeks või eksperdiks ostja või tellija poolt ei tohi olla isikud, kelle osas võib tekkida kahtlusi nende objektiivsuses, sõnas riigihangete ameti peadirektor Ülo Sarv. «Ostja omanikeringi ja riigihanke komisjoni liikmete omavahelised seosed on taunitavad,» lausus Sarv. «Oleme seetõttu tühistanud nii mõnegi riigihanke,» lisas ta.
  Sarve sõnul võib riigihankekonkursi objektiivsuses kahtlev firma esitada protesti, mille lahendab riigihangete amet. Tõsisema konflikti puhul vaeb kaebust riigihangete ameti vahekohus, mille otsus on kohustuslik mõlemale poolele. Alati on võimalus pöörduda ka tsiviilhagiga otse kohtusse, lausus Sarv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.