21. september 1998 kell 22:00

Börs vaevleb huvipuuduses

Ka Tallinna börs on üha tugevamalt langemas Venemaa finantskriisi mõju alla. Investorid on närvilised ja tagasihoidlike käivete juures liiguvad aktsiate hinnad järjest allapoole. ÄP indeks kukkus eile 4,54% ja sulgus õhtul 353,03 punkti tasemel. Börsisüsteemi käive oli eile vaid 11,2 mln kr.

Põhi- ja lisanimekirja peale kokku suutis eile plusspoolele jääda vaid üks aktsia -- ESS kerkis päevaga 20%, 72 kroonile. ESSi aktsiaga tehti siiski vaid üks tehing, milles kokku vahetas omanikku 5 aktsiat koguväärtuses 360 kr.

Põhinimekirjas langes enim Norma aktsia, mis kukkus päevaga 11,54%, 11,5 kroonile. Kaotuse tagamaid tasub jätkuvalt otsida Venemaalt.

Kui vahepeal spekuleeriti SEBi võimaliku huvi üle Ühispanga vastu, millele Ühispank omapoolsete kommentaaridega veelgi hoogu lisas, siis eile teatas SEB, et on suurendanud oma osaluse Hansapangas 18 protsendile.

Augusti majandustulemused avaldas eile Estiko, kes viimasel ajal võitnud tähelepanu peaasjalikult probleemidega uue maja väljarentimisel. Kasum ja käive olid siiski igati tasemel ja lubavad prognooside täitumist.

Hetkel kuum