• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu asub harutama Maapanga umbsõlme

  Opositsiooni juunis algatatud otsuse eelnõuga moodustatav komisjon peab tooma selgust, millised ametnikud milliste seaduste alusel ja millistel põhjendustel otsustasid paigutada riigi raha just Maapanka.
  Samuti peab komisjon selgitama, millal said ametnikele teatavaks kahtlused Maapanga tuleviku suhtes ja kas nad tegid kõik võimaliku, et kaitsta riiki ja omavalitsusi kahju eest.
  Opositsioon ja ajakirjandus on avaldanud kahtlust, et mõned riigiametnikud suunasid riigi raha Maapanka viimase olukorra leevendamiseks.
  Otsuse eelnõu arutelul ettekandega esinev Isamaaliidu aseesimees Jüri Adams nentis eile, et vaevalt on mõni minister komisjoni tegevuse tagajärjel sunnitud tagasi astuma. «Elu on näidanud, et ükskõik mis süüdistusi ministritele ka ei esitataks, poliitilist vastutust sellega ei kaasne,» märkis ta.
  Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep on andnud Maapanga pankrotihaldureile Eesti riigi avalduse nõudega, mis ulatub 782,26 mln kroonini. Osa riigiasutuste hallatavaid ettevõtteid on oma hoiustest tulenevad nõuded esitanud pankrotihaldureile iseseisvalt.
  Riigikontrolör Juhan Parts saatis augustis peaminister Mart Siimannile kirja, milles palub seoses rahapaigutustega Maapanka anda hinnang rahandusminister Mart Opmanni ja sotsiaalminister Tiiu Aro tegevusetusele ja kaaluda sotsiaalministeeriumi kantsleri Jaan Rüütmanni, sotsiaalkindlustusameti peadirektori Külli Pedaku ning rahandusministeeriumi riigikassa osakonna asejuhataja Elju Valdre vastutust.
  «Las see komisjon moodustatakse, valitsus ei tunne küll mingit hirmu,» kinnitas Koonderakonna juhatuse liige Märt Kubo. «Peale parlamendikomisjoni tuleb valitsusel niikuinii veel mitmel pool ses osas vastust anda.»
  Opositsioon soovib näha komisjoni esimehe kohal kedagi enda ridadest, sest Adamsi väitel tagab see komisjoni töö tulemuslikkuse. Kubo märkis, et esimehe määrab siiski komisjon koos.
  Täna otsuse eelnõu arutelu katkestatakse, et anda riigikogu liikmetele võimalus teha muudatusettepanekuid, millega määratletakse komisjoni koosseis. Komisjoni peaks kuuluma iga fraktsiooni esindaja.
  Otsuse eelnõu kavatseb riigikogu vastu võtta järgmisel nädalal.
  Samas võib komisjoni töö katkeda riigikogu valimiste tõttu. Adamsi sõnul on see juba uue parlamendi otsustada, kas komisjon jätkab tööd või mitte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.