Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu asub harutama Maapanga umbsõlme

  Opositsiooni juunis algatatud otsuse eelnõuga moodustatav komisjon peab tooma selgust, millised ametnikud milliste seaduste alusel ja millistel põhjendustel otsustasid paigutada riigi raha just Maapanka.
  Samuti peab komisjon selgitama, millal said ametnikele teatavaks kahtlused Maapanga tuleviku suhtes ja kas nad tegid kõik võimaliku, et kaitsta riiki ja omavalitsusi kahju eest.
  Opositsioon ja ajakirjandus on avaldanud kahtlust, et mõned riigiametnikud suunasid riigi raha Maapanka viimase olukorra leevendamiseks.
  Otsuse eelnõu arutelul ettekandega esinev Isamaaliidu aseesimees Jüri Adams nentis eile, et vaevalt on mõni minister komisjoni tegevuse tagajärjel sunnitud tagasi astuma. «Elu on näidanud, et ükskõik mis süüdistusi ministritele ka ei esitataks, poliitilist vastutust sellega ei kaasne,» märkis ta.
  Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep on andnud Maapanga pankrotihaldureile Eesti riigi avalduse nõudega, mis ulatub 782,26 mln kroonini. Osa riigiasutuste hallatavaid ettevõtteid on oma hoiustest tulenevad nõuded esitanud pankrotihaldureile iseseisvalt.
  Riigikontrolör Juhan Parts saatis augustis peaminister Mart Siimannile kirja, milles palub seoses rahapaigutustega Maapanka anda hinnang rahandusminister Mart Opmanni ja sotsiaalminister Tiiu Aro tegevusetusele ja kaaluda sotsiaalministeeriumi kantsleri Jaan Rüütmanni, sotsiaalkindlustusameti peadirektori Külli Pedaku ning rahandusministeeriumi riigikassa osakonna asejuhataja Elju Valdre vastutust.
  «Las see komisjon moodustatakse, valitsus ei tunne küll mingit hirmu,» kinnitas Koonderakonna juhatuse liige Märt Kubo. «Peale parlamendikomisjoni tuleb valitsusel niikuinii veel mitmel pool ses osas vastust anda.»
  Opositsioon soovib näha komisjoni esimehe kohal kedagi enda ridadest, sest Adamsi väitel tagab see komisjoni töö tulemuslikkuse. Kubo märkis, et esimehe määrab siiski komisjon koos.
  Täna otsuse eelnõu arutelu katkestatakse, et anda riigikogu liikmetele võimalus teha muudatusettepanekuid, millega määratletakse komisjoni koosseis. Komisjoni peaks kuuluma iga fraktsiooni esindaja.
  Otsuse eelnõu kavatseb riigikogu vastu võtta järgmisel nädalal.
  Samas võib komisjoni töö katkeda riigikogu valimiste tõttu. Adamsi sõnul on see juba uue parlamendi otsustada, kas komisjon jätkab tööd või mitte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Karm kliimapoliitika Hollandis vallandas üleriigilise protestilaine Protestid häirivad teekonda Schipholi lennujaama
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.