22. september 1998 kell 22:00

Maailma lennuliiklus koondub

Uue ühenduse liikmed on British Airways (Suurbritannia), American Airlines (USA), Canadian Airlines (Kanada), Cathay Pacifir (Hongkong) ja Qantas (Austraalia). Oneworldiga ühinemise ettepanek tehakse arvatavasti veel kuuele lennufirmale, kellel on nendega koostöösuhted. Seni on neist ainult Japan Airlines sellest ära ütelnud. Ülejäänud, Finnair, Mærsk Air, American West, Iberia (Hispaania) ja GB Airways ootavad kutset. Finnair soovib lisaks vahetada tuleval aastal senine USA-partner Delta Air Lines American Airlinesi vastu.

1997. a mais loodud Stari kuuluvad Lufthansa, Air Canada, SAS, United Airlines, Thai Airways ja Varig (Brasiilia). Selle lennukid lendavad 106 riigis 600 sihtkohta.

Oneworld, mis alustab 1999. a jaanuaris, lendab 138 riigis 790 sihtkohta. Selle käsutuses on 1524 lennukit ja 221 000 töötajat, kes eelmisel aastal teenindasid 174 miljonit reisijat ja teenisid ligi kaks miljardit dollarit kasumit. REUTERS-TS-DI-ÄP

Hetkel kuum