28. september 1998 kell 22:00

Käekell seiskus 3.16

Tavalisest suurem kaklus Viljandi kurikuulsas baaris puhkes 19. septembri varahommikul Tallinna hotellide turvameeste ja kohalike vahel. Käeluu murdmiseni jõuti umbes veerand neli -- ühe ohvri käel seisma põrunud kell näitas 3.16.

Konkreetseid põhjuseid, miks tüli algas, selgitab politsei. Teada on, et viljandlased käisid baaris puhkenud sõnavahetuse järel abijõudu kutsumas. Tagasi tulles oli neil juba piisavalt väge, et viis võõra linna meest vastupanuvõimetuks lüüa. Käiku lasti ka taburetid, riiulilt püüti haarata pudelit. Pealtnägijate sõnul käis lööming kähku. Kõige rohkem minutiga olid ootamatult tabatud külalised rivist väljas.

Baaris korda hoidnud neljast turvamehest jõudsid löömingusse sekkuda kaks töötajat, kes viibisid samal korrusel. Sissepääsu juures olnud ESC turvamees aga jäi toimuva suhtes apaatseks.

Nimelt jooksis kakluse alates üks tallinlastest esimesele korrusele helistama, sai aga baarist võitjatena väljuvatelt viljandlastelt käe- ja jalahoope, millest üks murdis käeluu.

ESC mees, kes kaklust mõne meetri kauguselt pealt nägi, ei sekkunud. Ka ei täitnud ta baari turvaülema ettekirjutust selle kohta, et niipea, kui baaris midagi erakorralist juhtub, tuleb uks sulgeda.

Ukse turvamees hiljem siiski sulges, jättes murtud käeluuga mehe õue välisukse kõrvale. Kiirabi kutsus välja kohale jõudnud politsei.

Viljandis õppusel olnud Tallinna hotellide turvamehed lüüasaamisega siiski ei leppinud ja tulid täiendavate jõududega baari tagasi, et toimunusse selgust tuua. Selgitamise käigus tarvitati baari turvaülema sõnul tema suhtes veidi jõudu. Kehaliselt mõjutati turvaülema sõnul ka diskorit.

Hetkel kuum