6. oktoober 1998 kell 22:00

Kaubamaja võib 5 miljonit täiendavat kahju saada

Juhtivtöötajatele mõeldud 203 646 aktsiat ostis Tallinna kaubamaja turult vahetult pärast aktsionäride üldkoosolekut selle aasta aprillis, mil aktsia hind oli keskmiselt 39 krooni. Eileõhtune aktsia sulgemishind oli 12,4 krooni.

Tallinna kaubamaja juhatuse liige finantsdirektor Urmo Vallner lausus, et ei tahaks võimaliku kahjumi ümber spekuleerida, sest see sõltub kaubamaja aktsia hinnast aastavahetusel. Aktsiaoptsiooniks ostetud aktsiad tuleb raamatupidamiseeskirjade järgi aasta lõpus turuhinnast lähtuvalt ümber hinnata. Vallner lisas, et kaubamajale võib ümberhindlusest tekkida vaid kahjum, sest soetusmaksumusest kõrgemale aktsiaid hinnata ei saa.

Kolmeaastase tähtajaga aktsiaoptsiooni kasutamise hinnaks määrasid aktsionärid kevadel ostetud aktsiate kaalutud keskmise hinna.

Optsioonist realiseerub esimesel aastal 15%, teisel 30% ning kolmandal aastal 55%. Optsiooni saajatel on õigus aktsiad välja osta kahe kuu jooksul pärast 1999, 2000. ja 2001. aasta korralist üldkoosolekut.

Hetkel kuum