• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollaril 25 aasta suurim kukkumine

  Dollari kurss kukkus eile Jaapani jeeni suhtes 5,9 protsenti, mis on Ühendriikide valuuta suurim langus alates 1973. aasta novembrist. New Yorgi turgudel oli dollari kurss 122,62 USD/JPY. Alates 11. augustist, mil dollar kerkis viimase üheksa aasta kõrgeima kursini, on Ühendriikide valuuta nõrgenenud 24 jeeni võrra, s.t üle 16 protsendi.
  Jaapani liberaaldemokraatlik partei teatas, et lubab kasutada avalikke fonde maksevõimeliste, kuid probleemidega pankade abistamiseks. Seaduseelnõu pole parlamendis küll läbi läinud, aga kokkulepe toetuse kohta saavutati suuruselt teise opositsioonifraktsiooniga, mis peaks tähendama selle läbiminemist. Jaapani pankadel on probleemseid laene kokku 77 triljoni jeeni (626 mld dollari väärtuses), mille tulemusena on riigi majandus langenud suurimasse sõjajärgsesse kriisi.
  Tundub, et esimest korda viimase paari aasta jooksul annab saareriigi valitsus investoritele lootust. Ulatusliku dollarimüügi ja jeenide ostmisega alustasid Jaapani investorid ise. Tokio börsi Nikkei indeks hüppas üle 6 protsendi.
  Dollari langus jeeni suhtes toetas ka Saksa marka, mis kerkis 1,6056 USD/DEMini, s.o 12,8448 kroonini. Eesti Panga ametlik kurss oli eile 12,9784 krooni. Viimati oli keskpanga kurss alla 13 krooni 21. jaanuaril 1997.
  Rootsi keskpank (Riksbank) sooritas eile krooni tugioste, mis lõpetas SEKi juba pikemat aega kestnud languse. Krooni kurss tõusis Saksa marga suhtes teisipäevaga võrreldes peaaegu kolme ööri võrra 1,667 kroonini. Esmaspäeval langes SEK viimase aasta madalaima kursini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.