Tooraine

12. oktoober 1998, 00:00

Möödunud nädalaga lõppes juba mitu nädalat kestnud nafta hinnaralli. Reede õhtul langes brenti segu novembrilepingute hind rahvusvahelisel naftabörsil Londonis 13 dollarini barrel, mis oli neljapäevasest sulgemishinnast 18 senti madalam. Võrrelduna hinnaralli tipuga oli möödunud nädala lõpuks toornafta hind langenud peaaegu kahe dollari võrra. Uudised toodangumahu vähenemise kohta Nigeerias, mis on tingitud poliitilisest ebastabiilsusest, peatasid reedel mõningasel määral nafta hinna languse. Kuid Nigeeria sündmused peegelduvad hinnaliikumistes arvatavasti vaid lühiajaliselt. Pikemas perspektiivis tundub langustrend jätkuvat.

Hõbeda hind kukkus reedel New Yorgi kaubabörsil 4 protsenti, vedades endaga kaasa ka kulla. Kulla hind tegi tagasikäigu juba Euroopa turgudel, sest dollari kurss liikus pärast ülikiiret kukkumist kolmapäeval ja neljapäeval veidi üles.

Väärismetallid on alates augusti lõpust olnud investoritele turvaline alternatiiv langevatele aktsiatele ja võlakirjadele. Dollari kursi languse tõttu kasvas nõudlus väärismetallide järele ka Aasia juveelitööstuses. Aasia on suurim väärismetallide tarbija.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing