• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Möödunud nädalaga lõppes juba mitu nädalat kestnud nafta hinnaralli. Reede õhtul langes brenti segu novembrilepingute hind rahvusvahelisel naftabörsil Londonis 13 dollarini barrel, mis oli neljapäevasest sulgemishinnast 18 senti madalam. Võrrelduna hinnaralli tipuga oli möödunud nädala lõpuks toornafta hind langenud peaaegu kahe dollari võrra. Uudised toodangumahu vähenemise kohta Nigeerias, mis on tingitud poliitilisest ebastabiilsusest, peatasid reedel mõningasel määral nafta hinna languse. Kuid Nigeeria sündmused peegelduvad hinnaliikumistes arvatavasti vaid lühiajaliselt. Pikemas perspektiivis tundub langustrend jätkuvat.
  Hõbeda hind kukkus reedel New Yorgi kaubabörsil 4 protsenti, vedades endaga kaasa ka kulla. Kulla hind tegi tagasikäigu juba Euroopa turgudel, sest dollari kurss liikus pärast ülikiiret kukkumist kolmapäeval ja neljapäeval veidi üles.
  Väärismetallid on alates augusti lõpust olnud investoritele turvaline alternatiiv langevatele aktsiatele ja võlakirjadele. Dollari kursi languse tõttu kasvas nõudlus väärismetallide järele ka Aasia juveelitööstuses. Aasia on suurim väärismetallide tarbija.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.