EVPde hinna tõus jätkub

13. oktoober 1998, 00:00

«Olümpia kinnistu alghind on 240 miljonit, millest poole võib maksta EVPdega, ehk selleks on vaja 120 miljonit EVPd,» selgitas Tepper. Tema sõnul on see suur summa, mida kiiresti osta ei saa. Kui aga pidevalt ostetakse, siis läheb hind ülespoole. «Täna oli EVP hind 0,26--0,30 krooni, korraks käis ka 0,31 peal ära, võib-olla läheb EVP hind ka üle selle taseme,» ennustas Tepper eile.

Põhilised EVPde hoidjad on Tepperi sõnul eraisikud. «Praegu on umbes 4,5 miljardit EVPd eraisikute käes,» märkis ta. Tepper lisas, et iga nädal kulub umbes miljard EVPd põhiliselt maa erastamise peale. «EVPde vähenemine aga sunnib ostma,» tõdes ta. Tepperi sõnul on Hansapanga kontoris EVPde üleletihind 0,31 krooni. Ehkki börsil on see madalam, leidub ka sellelt hinnatasemelt ostjaid. «Seetõttu pole mõtet seda hinda alandada,» märkis ta.

Viimasel ajal on hakatud EVPdele ka optsioone tegema. Tallinna börsi teate järgi oli 30. septembril EVPdele tehtud optsioonide osakaal ligi 35 protsenti. Tepper ütles, et optsioone EVPdele teevad need, kes mängivad EVPde hinna tõusu peale.

Mööblikaubamaja ISKU on tulnud mõttele osta inimeste käest EVPd kokku. Kaubamaja tegevdirektor Markko Vaikka ütles eile, et see on ISKU reklaamitrikk. «EVPsid on nii palju turul, meie aga vähendame seda osa,» nentis ta. Vaikka sõnul maksab ISKU EVP eest 0,25 krooni, mis on natuke vähem kui börsihind, kuid börsil müües lähevad kulutused inimestele suureks, nii et polegi mõtet müüa.

«Meie võtame need kulud enda kanda, saades niimoodi kliente juurde,» sõnas Vaikka. Ta lisas, et hiljem müüb ISKU EVPd börsi kaudu tõenäoliselt maha.

Eile oli EVP sulgemishind Tallinna börsil 0,285 krooni, olles päevaga tõusnud 9,62 protsenti. EVPde käive oli 15 tehingu juures ligi 318 000 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing