Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naised on vähem hinnatud

  Personalijuht Pille kohtus oma abikaasaga paar aastat tagasi ühel erialasel täiendkoolitusel. Mõlemad töötavad senini valitud erialal üsna edukates firmades, kus palgatase on küllaltki sarnane. Ometi saab Pille mees kuus 5000 krooni enam palka. «Muidugi teeb see vahel viha, sest mul pole mingit põhjust ennast ebaprofessionaalsemaks pidada,» ütleb Pille.
  Ühe aasta müüjana töötanud Agnes teab, et enne teda samal kohal ametis olnud mees sai tunduvalt rohkem palka. «Pole saladus, et väga paljud naised saavad meestest vähem tasu,» sõnab ta.
  Statistikaameti andmetel oli mullu suurim erinevus mees- ja naistöötajate palkades teenindustöötajate ja müüjate seas, kus naiste tunnipalk moodustas vaid 63 protsenti meeste omast. Naiste tunnipalga osa meeste omast püsib üldiselt 71--73 protsendi piires.
  Kuid naised pole ka eriti agarad tööjõuturul kujunenud olukorra vastu sõdima. Tallinna ja Harjumaa töövaidluskomisjoni pole selle kohta avaldusi laekunud ja keegi ei taha sellest probleemist avalikkuse ees rääkida oma täisnimega. Naised põhjendavad seda sooviga mitte rikkuda suhteid oma tööandjaga. Peale selle on palganumbrite avaldamine töölepingu rikkumine.
  Reformierakonna naistekogu NaiRe president Valve Kirsipuu tunnistab, et palgapoliitika osas pole eraettevõtlust võimalik juhtida ja meestest vähem palka saavad naised ka sellistes arenenud riikides nagu Saksamaa või Inglismaa. «Ülemused eelistavad ju paratamatult neid alluvaid, kes on kogu aeg tööl, mitte neid, kes tahavad haige lapse pärast varem koju minna,» ütleb ta.
  Copywriter Kristel leiab, et küsimus on psühholoogias, palgamäärajad on ikka enamasti mehed.
  Naised
  7100--7300 kr
  Mehed
  10 000 kr
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.