• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Nisu hinnad jäävad madalaks vähemalt selle aasta lõpuni, kuid järgmisel aastal võivad hakata tasapisi tõusma. Majandusuuringute instituudi Economist Intelligence Unit (EIU) kord kvartalis ilmuva raporti kohaselt on nii Ameerika Ühendriikide kui ka Euroopa turgudel üleküllastatus. Intensiivse hinnasõja tõttu tarbimine aga intensiivistub ja paari järgmise aasta jooksul peaksid nisu laovarud vähenema.
  Augusti keskel langes talinisu hind Ühendriikide turgudel 111 dollarini tonn, mis on viimase seitsme aasta madalaim hinnatase. Euroopas maksis tonn talinisu 90 dollarit. EIU prognooside kohaselt jääb nisutonni hind sel aastal 120 dollari tasemele, 1999. aasta lõpuks tõuseb tasapisi 140 dollarile, 2000 aasta keskpaiku aga juba 160 dollarile.
  Nisu kogusaak on 1998.--1999. aastal umbes 593 miljonit tonni. 1999.--2000. aastal prognoositakse selle kahanemist 588 miljoni tonnini, nisu tarbimine on samal ajal 611 miljonit tonni.
  EIU prognoosib lähiaastatel ka teiste olulisemate teraviljasaaduste tarbimise kasvu ja kõrgemaid hindu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.