• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnad langesid loius kauplemises

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil avanesid eile hommikul 4,4% reedeõhtusest sulgemistasemest kõrgemal, keerasid seejärel aga langusele. Kiire kukkumine kestis kella kaheteistkümneni, misjärel turg stabiliseerus. ÄP indeks lõpetas päeva äärmiselt loius kauplemises (börsisüsteemi kogukäive ulatus 11,6 mln kroonini) 5,6protsendise kukkumisega 294,04 punktil.
  Maaklerite tõusuootus oli seotud Hansapanga aktsionäride laupäevaste otsustega. Turg suhtus vastuvõetud otsustesse aga leigelt ning nii Hansapanga aktsia kui kogu ülejäänud turg läks kiirelt allamäge. Põhinimekirjas suutis ainsana langusest hoiduda kauplemishuvi mitte leidnud Tallinna Kaubamaja aktsia.
  Hansapanga aktsia puhul võttis turg aktsionäride otsuste suhtes spekulatiivsed positsioonid juba möödunud nädalal ja nüüd, kui emissiooni toimumise otsus käes, jäädi ootama, mis saab edasi. Üldine ostuhuvi puudumine viis aktsia hinna vähelikviidsel turul 4,45protsendisele langusele.
  Suurima languse läbisid põhinimekirjas eile Forekspanga ja Ühispanga aktsia, mille hinnad kukkusid vastavalt 9,8% ja 9,13%. Mõlema panga puhul on investorid ettevaatlikuks teinud teadmatus tuleviku suhtes. Endiselt pole midagi konkreetset kuulda Ühispanga lubatud strateegilisest investorist. Forekspank peab ennast aga muutunud olukorras uuesti tõestama hakkama.
  Kogu ülejäänud turu suure languse taustal paistis eile taas silma Norma aktsia, mille päevane langus oli vaid 1,17%, 12,7 kroonile. Aktsiaga registreeriti 50 tehingut kogumahus 1,86 mln krooni. Saksamaa börsidel oli eile kauplemine Norma aktsiaga tagasihoidlik, kuid hinnatase jäi endiselt 1,3 krooni võrra kõrgemale.
  Suurima kukkumise börsisüsteemis tegi eile Kalevi aktsia, mille hind kukkus ühe 24 000kroonise tehingu tulemusel 18,6%, 24 krooni tasemele. Kõige elavamalt kaubeldi börsi lisanimekirjas eile Viisnurga (käive 454 800 krooni) ja Pennu (207 200 krooni) aktsiaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.