• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar kaotas suure osa saavutatust

  Dollar kaotas Saksa marga suhtes peaaegu kõik, mis nädala jooksul oli saavutatud. Ühendriikide valuuta langes reedel peaaegu 1,6332 DEMi (13,0656 krooni) tasemele, mis jäi vaid veidi kõrgemale kui möödunudesmaspäevane 1,6130 marka (12,904 krooni).
  Jaapani jeeni suhtes tõusis dollar seevastu 119,50 USD/JPYni, st võrreldes 8. oktoobriga, mil Ühendriikide valuuta langes viimase 16 kuu madalaimale tasemele, on ta seitse protsenti taas tõusnud. Jeenile mõjus halvavalt reitinguagentuur Moody's, kes teatas nelja juhtiva Jaapani panga reitingu ülevaatamisest. Long-Term Credit Banki, mille reedel võttis riik oma kontrolli alla, realiseerimata kahjum oli 500 mld jeeni, mis ületab mitu korda panga varasid (160 mld jeeni). Kui analoogiline olukord on ka teistes pankades, siis on jeeni tulevik tume.
  Selleks, et korvata teistel turgudel saadud kahjumeid, alustasid riski- ja investeerimisfondid dollari müümist. Investorid on mitme aasta jooksul laenanud madala intressiga jeene ja paigutanud need suurema tulususega väärtpaberitesse. Kahjumite tõttu ollakse nüüd sunnitud dollareid müüma ja tagastama laenatud jeenid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.