• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Germany taga peitub Poola tootja

  Kuigi elektripliit Hansa Germany on valmistatud Poolas, arvab enamik ostjaid, et soetab soodsa hinnaga Saksa toote. Erinevalt Keramikust või Bompanist ei ole Hansa Germany pliitidel ega nende juures märget, kus toode on valmistatud. Mõnel hinnasildil on lihtsalt sõna Saksa.
  Müüja peab ostjale jagama igakülgset teavet toote kohta. Kui tarbijale soovitatakse kaupa suuliselt Saksa tootena, on võimalik hilisemad pretensioonid ümber lükata.
  Tootja ei varja valmistajariigi nime, aga ei soovi seda ka esile tõsta.
  Hansa ja Hansa Germany kaubamärk kuulub Saksa ettevõttele Magotra Handel Gmbh, tooted on aga kokku pandud nende Poola tehases Amica Wronki S.A.
  Kuna Eesti tarbijad on Hansa kaubamärgi hästi vastu võtnud, turustatakse Magotra tooteid siin juba üle aasta. Poola tehases toodetakse pliidid ja külmikud Saksa tehase järelevalve all ja need ei jää kvaliteedinäitajate poolest alla teistele Euroopas valmistatud toodetele. Hansa toodetel on ISO sertifikaat.
  Poolast Sandmani lattu tulevatele pakenditele on peale kirjutatud «valmistatud Euroopas». Kauplustes ei ole tootejuhistes valmistajariigi nime kirjas, sest tarbekaupade eestikeelse teabega varustamise 1994. aastal kinnitatud juhendi järgi piisab müüjate suulisest informeerimisest.
  Maineka riigi nime kasutamine kaubamärgis annab suure konkurentsieelise.
  Saab tõsta toote hinda võrreldes teiste Ida-Euroopa või näiteks Türgi toodetega. Samas aga jätta hind madalamaks kui mõnel kuulsal Itaalia samaväärsel tootel. Niiviisi on tagatud võimalikult suur läbimüük.
  Leedus müüakse samasuguseid Poola tehases kokkupandud pliite Amica kaubamärgi all, kusjuures seal on ka müüjad teadlikud, kus toode on valmistatud. Eesti kauplustes väidavad müüjad sageli, et tegu on Saksa tehnikaga.
  Leedu kodumasinate müüjate sõnul lõpetatakse Leedus Amica nime all kauplemine, sest Poola toodete müük ei lähe hästi. Eesti eeskujul hakatakse edaspidi müüma Hansa Germanyt.
  Kannatajaks jäävad need Ida-Euroopa ja Aasia tehnika müüjad, kellel on iga toote juures viide valmistajariigile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.