• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Toornafta hind alustas nädalat tugeva tõusuga nii rahvusvahelisel naftabörsil Londonis kui ka New Yorgi kaubabörsil. Brenti segu novembrilepingute hind tõusis eile Londonis 24 USA sendi võrra 13 dollarini barrel. Brenti segu hetkehind oli eile kella kuue paiku 12,67 dollarit barrel.
  Naftadiilerid olid optimistlikult meelestatud kuuldustest, et naftat eksportivate riikide (OPEC) naftaministrid kohtuvad Kaplinnas (Lõuna-Aafrika Vabariik) arutamaks võimalusi, mis annaks positiivse tõuke naftahindade tõusule. Mõned analüütikud olid kohtumise tulemustes küll pessimistlikud, kartes, et toodangukvootide edasisest kärpimisest midagi välja ei tule. Pigem on oodata hinnaandmete varjamist ja hinnasõda.
  Uudis, et järjekordne orkaan Mitch on Kariibi mere piirkonnas jõudu kogumas, toetas samuti nafta hinda. Mitch on tugevam kui Georges, mille tagajärjel hukkus üle 500 inimese ja katkes naftatankerite ühendus USA mitme olulise sadamaga. Ameerika Ühendriikide, mis on maailma suurim naftasaaduste tarbija, varustatus toornafta ja naftasaadustega on üheks olulisemaks naftahindade liikumissuuna mõjutajaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.