Euroliit teeb Tootsi kombel pool kodutööst

28. oktoober 1998, 00:00

Euroopa Liidu (ELi) liikmesriigid eesotsas seni liidu laienemist vedanud Saksamaaga on hakanud kandidaatriikidele sisendama, et ELi ittalaienemine kujuneb hoopis keerulisemaks ja aeganõudvamaks, kui esiotsa arvati -- viie aasta asemel räägitakse nüüd juba seitsmest-kaheksast. Liikmeks kippujail soovitatakse tegelda parem oma majanduse arendamisega. Seega võib Eesti oodata ELi vastuvõtmist mitte 2003, vaid kõige varem aastal 2006. Laienemistempo mahavõtmisest annab märku seegi, et EL tahab kõnelda Eestiga vaid seitsme teema üle (mitte 12, nagu varem märgitud ja milleks Eesti ka valmis on). Et kui ELil pole erilist kiiret, võib ta ju ka kodutööst Tootsi kombel vaid poole teha...

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing