• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA. Oktoober lõppes Ühendriikides positiivselt. Dow liikus oktoobris 9,07% võrra kõrgemale, mis on viimase 12 aasta suurim ühe kuu tõus. 1987. aasta jaanuaris liikus indeks nimelt 13,8%. Möödunud nädala reedel kerkis indeks 1,14%. G7 kohtumise positiivne otsus andis tugeva tõuke nii Euroopa kui Ladina-Ameerika turgudele, Brasiilia Bovespa indeks tõusis 7,8%, Mehiko IPC aga 4,3%. Esmaspäeval jätkasid suuremad Euroopa turud tõusu. Positiivne suund peaks jätkuma, kuna Euroopas kaubeldud USA aktsiad liikusid esmaspäeval tõusu suunas.
  Helsingi. Helsingi börs alustas tugevalt, Nokia tõus Ühendriikides süvendas optimismi. Metsanduse ja panganduse olukorda kajastavad indeksid jätkasid tõusu. Hoolimata kiirelt tõusnud hindadest voolab uut raha jätkuvalt turule ning ostuhuvi püsib, toetades positiivset trendi.
  Stockholm. Rootsi börsi indeks SFOG jätkas nagu Euroopa turud tõusuga ja kerkis päeva lõpuks 3,71%. Liideraktsia Ericsson tõusis taas -- 4,26% 183,5 SEKi tasemele. Positiivses suunas liikus Handelsbanken, kerkides 15,5 SEKi ning lõpetades päeva 334 krooni tasemel. Tugeva tõusu tegi läbi ka SEBi aktsia -- +5,5 SEKi 84,5 SEKi tasemele. Telekomi ja pangandussektor liigutavad turgu ka järgnevatel päevadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.