Maailma börsid

03. november 1998, 00:00

USA. Oktoober lõppes Ühendriikides positiivselt. Dow liikus oktoobris 9,07% võrra kõrgemale, mis on viimase 12 aasta suurim ühe kuu tõus. 1987. aasta jaanuaris liikus indeks nimelt 13,8%. Möödunud nädala reedel kerkis indeks 1,14%. G7 kohtumise positiivne otsus andis tugeva tõuke nii Euroopa kui Ladina-Ameerika turgudele, Brasiilia Bovespa indeks tõusis 7,8%, Mehiko IPC aga 4,3%. Esmaspäeval jätkasid suuremad Euroopa turud tõusu. Positiivne suund peaks jätkuma, kuna Euroopas kaubeldud USA aktsiad liikusid esmaspäeval tõusu suunas.

Helsingi. Helsingi börs alustas tugevalt, Nokia tõus Ühendriikides süvendas optimismi. Metsanduse ja panganduse olukorda kajastavad indeksid jätkasid tõusu. Hoolimata kiirelt tõusnud hindadest voolab uut raha jätkuvalt turule ning ostuhuvi püsib, toetades positiivset trendi.

Stockholm. Rootsi börsi indeks SFOG jätkas nagu Euroopa turud tõusuga ja kerkis päeva lõpuks 3,71%. Liideraktsia Ericsson tõusis taas -- 4,26% 183,5 SEKi tasemele. Positiivses suunas liikus Handelsbanken, kerkides 15,5 SEKi ning lõpetades päeva 334 krooni tasemel. Tugeva tõusu tegi läbi ka SEBi aktsia -- +5,5 SEKi 84,5 SEKi tasemele. Telekomi ja pangandussektor liigutavad turgu ka järgnevatel päevadel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing