• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moratooriumi lõpp läheneb

  «Pärast 14. novembrit peavad pangad hakkama tagasi maksma kõiki moratooriumi alla kuulunud välislaene,» kinnitas keskpanga esindaja.
  Kuna 14. november on laupäev ja seega puhkepäev, siis peavad pangad tegelikult tagasimaksetega alustama 16. novembrist.
  Välislaenude tagasimaksmise ja forvardtehingute moratooriumi kuulutas koos rubla kursi vabakslaskmisega 17. augustil välja tollase peaministri Sergei Kirijenko valitsus, ning see oli mõeldud pangandussüsteemi kokkuvarisemise ennetamiseks.
  Vene valitsus on ergutanud kommertspanku lääne pankadega läbirääkimistele, et võlad restruktureerida. Valitsus ise peab kõnelusi riigi külmutatud võlakirjade tagasimaksmise üle, mille väärtus on 40 mld dollarit. Vene ja välismaa pangad on põhimõtteliselt nõus valitsuse sisevõla restruktureerimise plaaniga, lõplik kokkulepe saavutati reedel, ütles Vene aserahandusminister Mihhail Kasjanov.
  Euroopa arengupank (EBRD) eitas Interfaxi levitatud teadet, et pank laenab Venemaale 500 mln dollarit pangandussüsteemi restruktureerimiseks. Venemaa on EBRD suurim võlgnik, pank on suunanud Venemaale 25% kõigist Ida-Euroopa investeeringuist. Mullu andis EBRD Venemaa projektideks üle 4 mld dollari. Mõni lääne pank on hakanud külmutama Vene pankade välismaal asuvat vara, et sundida neid nii oma kohustusi täitma. Paljudele pankadele võib see tähendada pankrotti. Tegevuslitsentsi kaotanud Vene kolmas pank Inkombank on esitanud keskpangale kolm panga päästeplaani, mis kõik eeldavad stabilisatsioonilaenu saamist keskpangalt, kes sellega ei nõustu.Reuters-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.